Nytt album fra Kanaan

Foto: Jenny Berger Myhre.
Psykedelisk rock fra Oslo-basert powertrio. Odense Sessions er ute i dag gjennom danske El Paraiso Records.

Kanaan består av gitarist Ask Vatn Strøm, trommeslager Ingvald André Vassbø, og bassist Eskild Myrvold. De albumdebuterte med Windborne i 2018, og etablerte seg fort som en ledestjerne innen den nye generasjonen psykedeliske rockere. Med bakgrunn i og inspirasjon fra jazzen og dens frie form har trioen dannet et uttrykk som kombinerer både kraft og eleganse, noe som virkelig skinner gjennom på Odense Sessions.

Fri flyt

Bli ikke overrasket om du skulle miste tidsbegrepet under en gjennomlytning av Odense Sessions.

Et slående trekk med trioens andreutgivelse er hvor godt det hele flyter. De fire sporene som utgjør Odense Sessions kombinerer frie improvisasjoner og lengre passasjer med en klart definert musikalsk ramme. Det suggerende uttrykket og det drømmelignende landskapet det maler sender mer enn gjerne tankene til Pink Floyd anno A Saucerful of Secrets og Grateful Dead. Bli ikke overrasket om du skulle miste tidsbegrepet under en gjennomlytning av Odense Sessions.

Som indikert av albumtittelen har innspillingen funnet sted i Danmark. På denne utgivelsen spiller også Jonas Munk, gitarist i det velrenommerte stonerrock-bandet Causa Sui. Skiva er spilt i hans studio i Odense, og i tillegg til å bidra med gitar og synth har han også mikset og mastret albumet.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*