Ihsahn tilbake til røttene

Foto: Promobilde
Ihsahns nye EP henter inspirasjon fra hjemfylket. Telemark er ute i dag via Candlelight Records.

Innenfor black metal er det få personer som har vært mer toneangivende enn Ihsahn. Som frontmann og primær låtskriver i Emperor siden 1991 står han bak noen av sjangerens fremste klassikere, som In The Nightside Eclipse og Anthems to the Welkin at Dusk.

I tillegg til å toppe festivalplakater med Emperor har han også en særdeles spennende diskografi som soloartist, som startet med The Adversary fra 2006 og hvis seneste utgivelse er Ámr fra 2018. Den virtuose musikeren har variasjon som varemerke, og Telemark er nok et manifestasjon av Ihsahns higen etter å konfrontere komfortsonen.

Upløyd (Tele)mark

Telemark er den første av to femspors EPer inspirert av og dedikert til hjemfylket.

Telemark er den første av to femspors EPer inspirert av og dedikert til hjemfylket, hvor han vokste opp og hvor han bor den dag i dag. Selve EP-formatet er upløyd mark for Ihsahn, som etter å ha gitt ut fullengdere siden 16-årsalderen følte at det var på tide å prøve noe nytt.

Det er ikke bare formatet som er annerledes. Som indikert i låttitlene «Stridig», «Nord», og «Telemark» er tekstene på norsk, hvilket er første gang i Ihsahns karriere. EPen har også to coverlåter, nærmere bestemt «Rock And Roll Is Dead» av Lenny Kravitz og «Wrathchild» av Iron Maiden.

Trassig ånd

En hyllest til den trassige ånden som for tre tiår siden inspirerte ham til å satse på en karriere av det kreative slaget.

Interessant nok var det de to coversporene som var utgangspunktet for resten av materialet. Ihsahn har uttalt at han ønsket låter som sonisk såvel som «attitude»-messig hadde de idealene han ønsket. Sammen representerer de tre nye egenkomponerte låtene og de to coverlåtene en hyllest til den trassige ånden som for tre tiår siden inspirerte ham til å satse på en karriere av det kreative slaget.

Materialet skal fremføres på årets utgave av Inferno-festivalen, hvor Ihsahn sto på scenen både med Emperor og med eget band i 2018. Planen videre er å følge opp den aggressive Telemark med et mer progressivt motstykke, før han gyver løs på neste fullengder. Her er det mye å se frem til!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*