PREMIERE: Musikkvideo fra Marianne Engebretsen!

Foto: Promobilde
Marianne Engebretsen har laget musikkvideo til sin nyeste singel. Sjekk ut videoen til «Strange to You» nedenfor!

Marianne Engebretsen er en artist med røtter i Randaberg i Rogaland. Hun ble en snakkis blant bransjefolk og kritikere etter releasekonserten for debutskiva i 2017, hvor et utsolgt Blå fikk servert albumet Redefined til strålende mottakelse.

Redefined åpnet rikelig med dører både i hjemlandet og det store utland, og Engebretsen høstet medieomtale og rotasjon på radio. Siden da har hun brukt tiden flittig som produsent og låtskriver, turnert land og strand, og ikke minst laget låtene som vil utgjøre hennes kommende album, Something New.

«Strange to You» er tredje livstegn fra den nye platen, og singelen ble utgitt den 4. juni. I dag slipper hun musikkvideo til låta – sjekk den ut nedenfor!

Fremmedgjort og alene

— Strange to you er en låt jeg både vil danse til og gråte til. Når man er ensom, mister tingene rundt plutselig mening.

Den sommerlige «Strange to You» er en kjærlighetslåt som handler om å bli fremmede for hverandre og om å miste kontroll. Det siste året og den kollektive opplevelsen ligger som et bakteppe for det hele; låten beskriver hvordan ting fort blir meningsløse når man pga. isolasjon ikke kan dele det sammen med noen. Engebretsen har følgende kommentar om dette:

«— Strange to you er en låt jeg både vil danse til og gråte til. Når man er ensom, mister tingene rundt plutselig mening. Jeg liker at låten er viby og sommerlig, mens den egentlig river dypt i hjertet mitt. Smerten av å føle seg fremmedgjort og alene er en følelse som ofte er vanskelig å se på overflaten.»

Hva musikkvideoen angår står Marianne Engebretsen selv for idéen bak, men planen var aldri at piloten skulle bli selve musikkvideoen.

— Jeg var hjemme på besøk hos mine foreldre tidligere i mai, og tok en tur ut til en nydelig strand på hjemstedet mitt Randaberg. Planen var å teste ut en idé jeg hadde hvor konseptet skulle være oneshoot som musikkvideo, men da jeg kom hjem og kikka gjennom kameraet begynte tankene å komme på å faktisk beholde det. Vi hadde ikke noe sminke eller regi, alt skjedde spontant der og da. Den er føles ekte og rå, og det er det jeg liker så godt med den”, sier hun og tilføyer:

«— Vi endte opp med å bruke den første shooten vi gjorde, og filma en til på Ekebergskrenten i Oslo som vi mixet sammen. Det føles som at vi fanget noe rundt det å miste litt kontroll, tørre å ta en sjanse og sårbarheten i det. Jeg tror jeg vil si at ‘Strange To You’ ikke vil konkludere med at status quo må være slik det er. Vi kan velge oss sammen igjen, og det trenger vi nå.»

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*