Rikke Normann gir ut stuekonsert-singel!

Foto: Helge Brekke/RikkiLeaks
Etter en vellykket turné gir Rikke Normann ut den populære låta It´s Complicated i stuekonsert-versjon.

Artist Rikke Normann har de siste ti årene delt sitt musikalske talent som solist, vokalist og låtskriver. På listen over samarbeid står artister som Jarle Bernhoft, Sivert Høyem og John Legend. I Februar ga hun ut sitt tredje soloalbum titulert «35», og 5. april kommer låta It´s Complicated i flere versjoner.

I anledning det nye albumet spurte Normann fans på Facebook om det var interesse for en intimturné. Svarene gikk over all forventning, og artisten la ut på stuekonsert-turné hvor hun besøkte 35 stuer spredt over hele landet. For å unngå overvekt på fly og ferjer tok hun med seg minimalt med utstyr, noe som ga musikken hennes en ny vri.

En komplisert samling

Låta It´s Complicated fikk spesielt god respons i de norske stuer og er nå spilt inn i stuekonsert-versjon til oss som ikke fikk besøk. Den moderne RnB-låta handler om å finne ut hvem man er, og om å ta egne valg. En situasjon jeg tror mange har grublet mye over i en periode av livet. Normann synger stødig og selvsikkert uten noe form for autotune. Hun står også for akkompagnementet på keys, sammen med Martin Morland på bass. Versjonen er, i likhet med stuekonsertene, intim og forfriskende. Det er ikke så alt for ofte man får høre denne type innspilling, og i hvert fall ikke så godt gjennomført!

Det er ikke så alt for ofte man får høre denne type innspilling, og i hvert fall ikke så godt gjennomført!

I tillegg til stuekonsert-versjonen er det gjort en liveinnspilling fremført på Gamla i Oslo. Av de tre versjonene av låta er det nok denne som faller best i smak hos meg. Her får Normann virkelig vist frem kraften og sjelen i stemmen sin. Med et stødig band på laget får hun mer rytme å leke seg med, noe hun vet å utnytte. Det føles rett og slett som å være på konsert.

Rikke Normann er absolutt ikke er redd for å by på seg selv, om det så være seg alene eller med andre. De nye innspillingene av It´s Complicated gir album-versjonen konkurranse.

Fikk du lyst til å vite mer om Rikke Normann? Hennes svar på disharmonis julekalender-spørsmål finner du her!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*