Bedehus & Hawaii fra Trond Kallevåg Hansen

Foto: Signe Fuglestad Luksengard
Trond Kallevåg Hansen albumdebuterer på Hubro Music med «Bedehus og Hawaii». Med på laget er blant andre Spellemann-vinnende Geir Sundstøl.

Den Oslo-baserte gitaristen og komponiisten Trond Kallevåg Hansen har høstet inspirasjon fra sin barndoms minner, sine forfedres drømmer av eksotiske Hawaii, og den bahamanske gitaristen Joseph Spence. Resultatet er «Bedehus og Hawaii», et atmosfærisk verk som gis ut i dag via Hubro Music.

Cinematisk americana møter vestnorske kapellgrooves

Kallevåg Hansen har  et evnerikt ensemble med på laget.

Kallevåg Hansen har et evnerikt ensemble med på laget. Albumets atmosfæriske americana- og jazz-inspirerte lydlandskap er manet frem sammen med Alexander Hoholm (bass), Ivar Myhrseth Asheim (trommer og perkusjon), Adrian Løseth Waade (fiolin), og Geir Sundstøl (pedal steel gitar). Sistnevnte har fått mye oppmerksomhet – og en Spellemannspris – for fjorårets «Brødløs», et album som fant veien til våre årsfavoritter av 2018.

«Brødløs» er også en oppgitt inspirasjonskilde for albumet, i likhet med filmmusikk à la Ry Cooder Cooder og Ennio Morricone. Albumet er spilt inn i Studio Intim. Dersom denne behagelige kombinasjonen av cinematisk americana og vestnorske kapellgrooves treffer deg og du tilfeldigvis bor langs vestlandskysten, vil du i nær fremtid ha mulighet til å se ensemblet fremføre musikken live. Følgende konserter vil finne sted den kommende tiden, med hjelp av Den Musikalske Stamvegen, Vestnorsk Jazzsenter:

10.04 Spor 5, Stavanger
11.04 Kulturkirken Skåre, Haugesund
12.04 Lykling Bedehus, Bømlo
13.04 Vossajazz, Voss
14.04 Florø Samfunnshus, Florø

Det vil også være en konsert den 14. august i Grønland Kirke under Oslo Jazzfestival.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*