Singelslipp fra Charlotte Qvale!

Foto Solveig Selj
Charlotte Qvale slipper i dag «Ready», som er andre singel fra hennes kommende soloalbum.

Charlotte Qvale platedebuterte i 2014 med Fire Dance With Me til utstrakt begeistring hos anmelderstanden. Artisten ble omtalt av VG til et av Norges store pophåp, magasinforsidene for mange, og tre av låtene hennes var spillelistet på P3 i 52 konsekutive uker.

Livsomveltende hendelser på privaten gjorde at hun tok en pause fra rampelyset når karrieren var på sitt mest lovende. Men sommeren 2018 kom comebacket, og siden da har hun gitt ut en ny popsingel ca. hver tredje måned. Nå nærmer det seg dags for album.

Foto: Solveig Selj
Motsetninger møtes

Den handler om utholdenhet og destruktivitet, to motsetninger som lever godt side om side inni mange mennesker.

Dagsferske «Ready» preges av eleganse og en behagelig, nærmest 80s-vibe. Det er andre smakebit fra Qvales kommende soloalbum, som er produsert i samarbeid med Morten Martens (Hanne Kolstø, Tom Hell, Hemmelig Sekt, Vågsbygd Handy) og Vetle Junker (Metteson, Aurora, Verdensrommet). Albumet skal etter planen slippes høsten 2022.

I følge opphavskvinnen selv har låten følgende tematikk:

««Ready» handler om å finne sin plass i solen og om at man noen ganger går veldig langt for å finne den. Den handler om utholdenhet og destruktivitet, to motsetninger som lever godt side om side inni mange mennesker. I alle fall i meg.».

Foto: Solveig Selj
Opparbeidet frihet

– Nå føles det helt riktig å drite i å gjøre alt riktig.

Første singel fra det kommende albumet var «Bones» fra oktober i fjor, en singel som ble akkompagnert av en selvlaget video fra hennes fødeland Island.

Med 7 strake nasjonalt spillelistede låter over en toårsperiode under beltet, bestemte Qvale seg for at hun hadde etablert et livsgrunnlag som muliggjorde at hun kunne ta seg friheter. Tidligere i år utforsket hun også Americana-universet i duetten «Talent For Love» med Torgeir Waldemar.

Charlotte Qvale reflekterer følgende rundt friheten hun har opparbeidet:

«Jeg har alltid hatt en businessplan for det jeg har drevet med. Det har vært helt nødvendig ettersom det er dette jeg lever av, og det er i utgangspunktet ingenting i veien med en slik plan. Men det kommer som regel en tid da økonomi og kunst havner i konflikt, og for min del ble det helt nødvendig å legge fra meg reglene jeg hadde laget for meg selv. Jeg har blitt en svært disiplinert låtskriver gjennom arbeidet mitt de siste årene, og ville ikke vært noe som helst foruten. Jeg kan lytte til alle låtene mine som en stolt mamma, men nå føles det helt riktig å drite i å gjøre alt riktig.»

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*