Strømløst-Tuvaband og Siv Jakobsen på dempet Rockefeller

Dempet belysning, stearinlys og sitteplasser er hva disharmoni møter når vi kommer inn til Rockefellers varme, torsdag kveld. Det er Tuvaband og Siv Jacobsen, som står for å fylle en kveld i Strømløst-konseptet.

Foto: Sadan Ekdemir

Konseptet som er basert på klassiske MTV Unplugged, hvor det ble spilt et lass legendariske konserter. Nirvana, R.E.M., Neil Young og Pearl Jam var blant artistene vi husker fra programmet.

To sterke artister

Rockefeller skriver at «I all hovedsak dreier det seg om å presentere elektriske artister i en akustisk og neddempet setting. Sitteplasser til publikum, lyskastere byttes ut med stearinlys, og publikum og artist kommer mye tettere sammen».

En gave til kveldens lyttere.

Både Tuvaband og Siv Jacobsen slapp album tidligere i høst. To sterke og helt uimotståelige album, som lett gjør en avhengig. Så ekte. Ikke påtatt. Fulle av mening og følelsesladethet. Gode komposisjoner. Melodisk og lyrisk, helt nydelig. At begge artistene spiller på samme scene, samme kveld, på dette konseptet. En gave til kveldens lyttere.

Tuvaband, som består av Tuva Hellum Marschhäuser og Simon Would, har siden by:Larm på Ingensteds tidligere i år vært av stor interesse for meg. Melodiøst, skjørt og utrolig vakker indie. Når EP`en «Mess» slapp på Brilliance ble jeg ikke mindre imponert av det fine lydbildet. Vår anmelder skrev: «Hver av låtene har sin særegne oppbygging, og i løpet av albumet har de skapt en egen sound, som jeg tror kan fylle et hittil ukjent tomt rom rent musikalsk», om albumet.

Les anmeldelsen av Mess her

Konserten starter med EP`ens tittelspor Mess. Den bygger seg videre gjennom en reise i historiefortellingen, nydelig pludrespill på gitar og en flott, særegen vokal med krevende stemmeskifter. Ikke ofte en konsert gir samme følelse som den du får når du lytter til plata i egen stue. En varm, hyggelig og koselig atmosfære. Et bergtatt publikum. Tuvaband imponerer igjen med sangene sine.

Nyter hvert eneste sekund

En kald melankolsk vandring inn i frustrasjon, hjertesorg, ensomhet med en singer/songwriter, som ikke ønsker å konfrontere.

Min første konsertopplevelse med Siv Jakobsen var i 2016, også på by:Larm. I St.Edmunds Kirke. Husker fortsatt den helt spesielle følelsen jeg satt igjen med etterpå. Den gode forførende lyden, strykerne, flygelet og så klart de nydelige sangene så fin-fint fremført av Siv. En vokal som griper når den får tak i hjertet.

Det kritikerroste, flotte debutalbumet ble sluppet i slutten av august. Plata var titulert «The Nordic Mellow», og er en kald melankolsk vandring inn i frustrasjon, hjertesorg, ensomhet med en singer/songwriter som ikke ønsker å konfrontere. Gjør det heller gjennom musikken. Et album som bare ikke kan få nok runder.

Plata er spilt inn med produsenten Matt Ingram (Laura Marling, Florence + the Machine), referanser til Ane Brun og Laura Marling. Siv har stadig vært på turne i Europa og Asia, og er på en akkurat nå.

Jeg nyter hvert eneste sekund som jeg sitter her. Både de nye og eldre låtene er aldeles nydelige. I denne sfæren omringet av sonisk fantastiskhet. Perfeksjon. Drømmende og vandrende stemning i låtene som bæres ut av keys, kontrabass, strykere og ikke minst stemmen til Siv. Faktisk en av landets mest gripende vokaler. Utrolig behagelig å høre på.

Siv sier hun har gledet seg i seks måneder til å spille på Strømløst, før hun spiller en av debutalbumets låter, eksklusivt gjort om for anledningen.

[iframe src=»https://www.youtube.com/embed/OooY-HxCzxc» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe><iframe width=»560″ height=»315″]

Et STILLE, lyttende og herlig publikum

Takker publikum hviskende for at vi er så stille.

Strykerarrangement og det intrikate gitarspillet er ikke til å unnlate i noen forklaring. Hun har til og med nærmest fått meg til å elske coverlåten Toxic, (Britny Spears). Rearrangeringen nytes gladelig med lukket øyne og avslappet skuldre. Akkurat nå kunne jeg ikke tenkt meg et bedre sted å være.

Hun snakker mellom hver eneste låt, takker publikum hviskende for at vi er så stille. Får salen i latter med IKKE salgstrikset sitt om at det eksklusivt er laget kjøkkenforklær til anledningen.

Alt ved kveldens konsept er helt perfekt, fra start til slutt. Ingen topp- eller down-momenter, alt er absolutt helt perfekt. Både Tuvaband og Siv Jakobsen tilførte kveldens gjester en minneverdig kveld, som blir værende i hjertene, det er jeg helt sikker på. Noe av det varmeste, med to av artistene som definitivt ligger langt øverst på min toppliste blant norske singer/songwritere. Begge tilføyer musikk-Norge noe nytt.

Så poetiske, så unike og ikke minst drømmende. Ingenting er perfekt, ELLER, nesten.

Facebook

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*