Klassisk tysk rock i Oslos storstue

De tyske veteranrockerne i Scorpions har holdt det gående i over femti år, og spilte på onsdag i et nesten utsolgt Oslo Spektrum.

Overraskende nok var det et relativt ungt konsertpublikum som preget betonggulvet, mens det nok var adskillig høyere snittalder på sittetribunene, uten at det lot til å sette noen bremser på den musikalske festen.

Bandet startet med låten Going Out With a Bang, fra deres siste utgivelse, «Return to Forever» (2015) før de fortsatte med låter hovedsakelig fra deres musikalske gullalder, ispedd noen medleys og en elevert trommesolo.

Audiovisuell nytelse

Selv om gutta snart tipper sytti år, så holdt de koken imponerende godt.

Vokalist Klaus Meine kan ikke sies å inneha en av rockens største stemmer, men stort sett fungerte det greit til kveldens låter. Sammen med gitarist Rudolph Schenker har han spilt i bandet siden den første utgivelsen i ’72, og selv om gutta snart tipper sytti år, så holdt de koken imponerende godt. Resten av bandet leverte også solid, og spesielt deres nye svenske trommis Mikkey Dee, mest kjent for sine mange år i Motörhead, imponerte bak trommmene.

Bandet leverte også en audiovisuell nytelse av en konsert, med fett lys, store videoskjermer og en gigantisk discokule som lyste opp Oslos storstue under de store rockeballadene, med superhiten Wind of Change som et naturlig høydepunkt for de fleste i salen.

Gutta avsluttet konserten med et par ekstralåter, og når gitarene på Rock You like a Hurricane sakte ebbet ut, kunne publikum fornøyd forlate Oslo Spektrum.

Scorpions – Oslo Spektrum: 8/10

Foto: Willy Larsen

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*