Julekalender, Luke 1 – PREMIERE på musikkvideo fra live på Grefsenkollen med DRØM

Det er 1. desember og akkurat tretti dager igjen av året 2017. Dagene mot jul går fort, og for mange er det bare kaos. 

Vi i disharmoni ønsker å lette julestresset med en julekalender som vil inneholde et lass med snadder. Låter og spillelister, som omfatter både det brede og det smale. Hver dag frem til julaften får du noe nytt, gammelt, eller begge deler. Kos deg – det skal iallefall vi!

Årets beste konsertminne!

Dagens luke består av en PREMIERE! Dette er da det flotte liveopptaket fra slippkonserten på Grefsenkollen til låta Tyngdekraften av DRØM. I tillegg gir vi også ut billetter, samt Sondre Pettersens svar på vår låtutfordring. Sondre er vokalist i DRØM.

DRØM slapp tidligere i høst debutalbumet «Drømmen Om Oss», på Vilje Record Label. Albumet som er et syv års langt konseptalbum, traff så langt inn musikk kan og landet på øverste hylle hos disharmoni. Atmosfærisk og ektefølt. Drømmende, mørkt og ekstremt vakker elektropop. Helstøpt og velslipt fra rot til spiss.

Les anmeldelsen av «Drømmen Om Oss» her

Ikke lenge etter albumslippet befant en gjeng seg på vei mot toppen av Oslo. Turen gikk til Grefsenkollen via «Drømmeekspressen», som da var minibussen DRØM hadde satt opp for å få folk til å komme til den eksklusive slippkonserten.

En vakker og kald, men fin høstkveld på terrassen med bålpanne, hyggelige folk, solnedgang og utsikt over Oslo. Resulterte til en minnerik intimkonsert med DRØM, som bare ble helt magisk. Årets beste konsertminne for min del.

Jeg anbefaler på det sterkeste at du kommer deg ut av sofaen, og tar turen ut på onsdag 6.12 hvis du befinner deg i Oslo. DRØM skal spille på Hvaskjer, og disharmoni sitter tilfeldigvis på 4 billetter som vi i julens ånd ønsker å dele ut til våre følgere.

Alt du trenger å gjøre er å tagge en venn i innlegget på disharmonis Facebookside,  eller legg igjen en  kommentar i kommentarfeltet under. Vi trekker to heldige vinnere, som får to billetter tirsdag 5.12.

 

Her er Sondres svar på vår artistutfordring:

Hva er den morsomste låten du vet om?

— Puppan Til Pappa» av Rasmus og verdens beste band er jo rimelig festlig.

Hva er den mest provoserende låten eller artisten du kommer på?

— Jeg har faktisk ikke opplevd å bli provosert av en artist enda.

Hva er den mest romantiske låten du vet om? 

Vant Til Stemmen Din Frida Ånnevik er megafin! Beskriver så fint hvordan man kan bli en del av en man elsker.

Hvilken låt synes du er mest undervurdert? 

— Her har jeg en lang liste med musikk som jeg føler folk enda ikke har oppdaget altså. Men dette betyr ikke at låtene er undervurdert, de er bare ikke oppdaget. Fks Animal av Peter Estdahl eller Zambi Weh av Doffs Poi.

Hva har vært din største nedtur/skuffelse? 

— Hadde store forventniger til forrige James Blake skive. Men denne har jeg ikke kommet inn i enda. Jeg tror imidlertid at det er mye gull der som jeg bare enda ikke har opplevd, så skal gi den flere lytt!

Hva er den dypeste låta eller plata du vet om?

— Steve Reich sin plate «Music For 18 Musicians» føles alltid som å dykke ned i en sjø hver gang jeg setter meg ned med den. Rimelig meditative greier..

Hva er den tristeste låta du kommer på?

— Her jukser jeg litt å sier en film jeg. «Dancer In The Dark» av Björk er nemlig den desidert tristeste filmen jeg vet om, og dette inkluderer musikken og soundtracket. Ble så lei meg første gang jeg så den, at jeg ikke har klart å se den på nytt faktisk.

Gi oss en låt du synes folk bør høre / vite om

Orange Clouds av Peter Estdahl. Låta inhyller deg i verdens deiligste gitarlyd, druknet i soft distortion og delaytepper. Sjekk den ut!

Facebook

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*