Svartepetter og Endless har mista troa på menneskeheten på singelen «Bomberom»

Foto: Mikael Nyhus
I disse dager er det ikke lett å forutse hva fremtiden vil bringe. Covid er fortsatt et faktum, president Vladimir Putin øker atomvåpenberedskapen og ikke langt unna Norges landegrense hevdes det at noen angrep gassrør med eksplosiver. Verden er betent og det som kanskje var ment som en humoristisk låt om dystopi kan virke mer som et dokumentarisk stykke samtidskunst.
Coverart: Trine + Kim
Snev av sannhet?

Fredag 30. september slapp Svartepetter, Endless og produsent Blackout singelen «Bomberom». Låta er full av humor om å utstyre barn med gæverer og håndgranater, om et hull i hagen med en container som bomberom og familien til Svartepetter som går gatelangs med hver sin katana. Svartepetter og Endless leverer skarpe tekster med mye morsomt innhold, men kan det være et snev av sannhet i det de sier?

For noen dager siden holdt den russiske presidenten Vladimir Putin en tale som for mange tolkes som at han ypper opp til en ny verdenskrig. Så når Svartepetter sier «Hysj, ikke mase! Putin er gal og pappa graver ned en bunker i hagen. Kulene flyr. Bombene faller.» er det ikke nødvendigvis så langt fra sannheten.

Foto: Mattias Fossum
Dystopisk perle

Produksjonen til Blackout på denne herlige, dystopiske perla passer temaet perfekt. Minimalistiske trommer, en god dyp bass og et hypnotiserende sample.

Produksjonen til Blackout på denne herlige, dystopiske perla passer temaet perfekt. Minimalistiske trommer, en god dyp bass og et hypnotiserende sample som trekker lytteren inn i elendigheten.

«Jeg elsker beats som er så skeive og rare at det høres ut som om de holder på å falle fra hverandre. Når jeg hørte denne beaten var det som å stikke på dyrehjemmet for å velge seg et nytt kjæledyr og få øye på en kjøter bakerst i hjørnet med knekt hale, tre bein, litt for lang tunge og et øye som blingsa skrått opp til høyre. Jeg bare måtte ha den.» – Svartepetter

«Bomberom» er første singel ut fra det kommende albumet Blackout presenterer Svartepetter. Med henvisninger i teksten til både Quentin Tarrantinos bidrag i actionfilmen Rødt hav, og katana-sverdet til den ikoniske karakteren Michonne i TV-serien The Walking Dead er bakteppet allerede satt. Kan det være at atomkrig og zombieapokalypsen er rett rundt hjørnet?

Bokomslag: Trine + Kim
Bakgrunn for singelen

Låta er gitt ut som temasang til Svartepetters nyeste bok: Beredskapsboka – Prepping for eksperter og idioter.

«Boka handler om hvordan man best forbereder seg på store og små kriser, deriblant atomulykker og sikkerhetspolitiske konflikter. Den er ment å hjelpe deg å finne nye løsninger og være tilpasningsdyktig og kreativ når verden byr på forandringer. Når livet gir deg sitroner, lærer den deg å lage en kevlar-vest av dem og forvirre dritten av alle. De dør. Du overlever». forteller Svartepetter.

Boka er ute på Papermoon publishing, og bokomslaget er designet av superdesignduoen Trine + Kim som også står bak coveret til singelen. Singelen «Bomberom» er ute via Endless Records

Sjekk ut den ekstremt fengende og ikke minst morsomme, og kanskje dokumentariske låta «Bomberom» her:
[iframe style=»border-radius:12px» src=»https://open.spotify.com/embed/track/1DC2dm56enRLh0AYi62L0M?utm_source=generator&theme=0″ width=»100%» height=»352″ frameBorder=»0″ allowfullscreen=»» allow=»autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture» loading=»lazy»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*