TAPE TRASH – TAPE TRASH 4-EVER: Ektefølt energipille

Foto: Herman Hulleberg
Bandet TAPE TRASH, som er Anders Magnor Killerud (Ludvig Moon, Kyss På Halsen, Team Me) og Kristofer Mathias Staxrud (Spielbergs, Hilma Nikolaisen, Ludvig Moon), er ute med sitt debutalbum. Det har fått tittelen TAPE TRASH 4-EVER.

Vurdering

TAPE TRASH – TAPE TRASH 4-EVER 5/6Karakter 5

Bandet debuterte med den vanvittig fengende og medrivende singelen «Perfect Spring» i 2019. I 2020 slapp de EP-en Not That It’s Over Now, og tidligere i år har de gitt ut to EP-er. Albumet TAPE TRASH 4-EVER er låter fra disse to EP-ene slått sammen, samt noen låter som ikke er utgitt før.

Det som kjennetegner musikken til de to gutta er høy energi og hissige gitarer og trommer. De legger samtidig inn fine detaljer i lydbildet, noe som gjør at det aldri blir monotont. Vokalen til Killerud er frampå og insisterende i stor grad, men også mer nedpå i enkelte låter.

Cover
Lengsel og desperasjon

Det tekstlige universet er skildringer av oppvekst, lengsel, angst og desperasjon. Musikken er inspirert av band som Pixies, Hüsker Dü, Kent og – kanskje i størst grad – det britiske bandet Bloc Party.

Gitarriffene herjer hardt og trommene dundrer, alt mens Tape Trash hevder «Hold tight (hold tight!) – we’re on a mission.«

Albumet starter med singelen og tittellåten TAPE TRASH 4-EVER som drar veksler på både emo og indie. Gitarriffene herjer hardt og trommene dundrer, alt mens Tape Trash hevder «Hold tight (hold tight!) – we’re on a mission.»

Og det virker målrettet det bandet gjør. De bare øser på uten å se seg tilbake. De fortsetter  med «OLD HIGHS» En låt som beskrives som et resultat av å ha hatt soundtracket til dataspillet «Tony Hawk’s Pro Skater» i ørene i oppveksten. Teksten handler om en litt sliten karakter som lever mest på gamle minner og gammel storhet.

Foto: Herman Hulleberg
Postpunk-bass

«CLAY!» har en bassgang som bør gi gåsehud på alle som elsker postpunk. Det er en røff basslinje som er med på å drive låten framover. Oppvekstskildringer blir ikke bedre og mer ektefølt enn dette: «Best friend through bitter years/Through petty feuds and salty tears.»

Låtene er ektefølte og til tider preget av desperasjon, men de bærer også i seg prov på enorm spilleglede og en voldsom pasjon.

Og det er vanskelig å ikke la seg fascinere av universet til de to gutta i Tape Trash. Låtene er ektefølte og til tider preget av desperasjon, men de bærer også i seg prov på enorm spilleglede og en voldsom pasjon. De trakterer forresten alle instrumentene sjøl. Albumet er produsert og mikset av Øyvind Sax Røsrud Gundersen, produsert av Hallvard Fritjof Bonden og mastra av George Tanderø. Albumet er gitt ut på Banditt Media.

Etter et par roligere låter, avslutter bandet med høyoktan-låten «POPHAZE.» (ja, det skal være et punktum der). De setter med det punktum for sitt første album, og det er ikke vanskelig å anbefale denne energipillen av et album. Lytt til TAPE TRASH 4-EVER og få en solid dose energi du og!

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*