Titommer fra Taake & Helheim!

Foto: Promobilde
Toneangivende Bergensband med split 10″. Taake og Helheim gir i dag ut Henholdsvis via Dark Essence Records.

Annerledesåret 2020 ble gjennomført ganske annerledes fra Taake sin side. Det vidgjetne black metal-bandet fra Bergen ga i fjor ut to splitt-titommere, med to forskjellige band (Whoredom Rife og Deathcult) og på to forskjellige plateselskap (Terratur Possessions og Edged City Productions).

Dagens utgivelse Henholdsvis markerer slutten på denne «triologien», og denne gangen er det med labelkollegaene i Helheim.

 

Garborg og coverlåter

Henholdsvis er både en hyllest til det gamle og en forsmak på fremtidige retninger for Taake.

Til denne utgivelsen har Taake spilt inn to nye låter, nærmere bestemt «Brotne Bein og Mannefall» samt «Ein Baat I Foss». På det lyriske plan har Taake henvendt seg til ingen ringere enn Arne Garborg.

Helheim stiller med to coverlåter. Den ene er en tolkning av Empererors «Heksesabbat / Witches Sabbath», som opprinnelig ble gitt ut på tribute[-albumet A Tribute to Emperor – In Honour of Icon E fra 2012, men som nå kommer i remastret utgave. Den andre låta er en frisk take på Taakes egen «Orkan» fra Noreges Vaapen. 

Bandbilde av Helheim. Foto: Promobilde

Låtene er spilt inn i Conclave & Earshot Studios av Bjørnar Erevik Nilsen. Band og label uttaler at Henholdsvis er både en hyllest til det gamle og en forsmak på fremtidige retninger for Taake. Lytt og nyt!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*