Benedikt med ny singel og video

Foto av medlemmene i Benedikt.
Foto: Benedikt
Musikkollektivet Benedikt gir oss en smakebit på det kommende albumet med singelen og videoen «Purple and Green».

Til akustisk gitarspill – i god Elliott Smith-stil – og smektende steelgitar hviskesynger Hans Olav Settem fram de første linjene i låten «Purple and Green». Så faller resten av musikkollektivet Benedikt inn (de er ni medlemmer) og legger på flere lag med vakker sang og musikk. Noen har kalt stilen til Benedikt indie-folk, og det kan passe godt for å beskrive hvordan det låter.

Visualisering av stemning

Videoen har bandet laget selv ved at de tok med seg et videokamera fra 90-tallet og filmet alt de syntes kunne se fint ut, og som ville passe humøret til låten.

Vi skal ikke gi oss inn på noen dyptpløyende tolkninger av teksten til «Purple and Green», men det virker ikke som om det er lys og letthet som gjennomsyrer låten:

Bodys are bruised
Your future is used and foreseen
And oceans away
You pray away your gay to be clean

Dette er den første singelen og videoen fra det kommende albumet Balcony Dream. Fra før har Benedikt gitt ut det særdeles fine debutalbumet Communal Work. Et album som ble godt mottatt av lyttere og kritikere.

Videoen har bandet laget selv ved at de tok med seg et videokamera fra 90-tallet og filmet alt de syntes kunne se fint ut, og som ville passe humøret til låten. Ifølge bandet sjøl er det ikke noe spesielt budskap eller handling i videoen, bare en kollasj av ulike ting som fint visualiserer stemningen de ønsket å formidle.

Balcony Dream slippes 16.april. Vi kommer tilbake med anmeldelse av albumet.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*