Tons of Rock 2022 – Spilleglede og dyktighet fra Hedvig Mollestad Trio

Foto: Johannes Andersen
Hedvig Mollestad Trio imponerte med et tidlig sett på Tons of Rock 2022.

Vurdering

Hedvig Mollestad Trio på Tons of Rock 2022: 5/6Karakter 5

Hedvig Mollestad Trio består av Hedvig Mollestad Thomassen (naturlig nok) på gitar, Ellen Brekken på bass, og Ivar Loe Bjørnstad på trommer. De platedebuterte i 2011 med Shoot, og fjorårets Spellemann-nominerte Ding Dong. You’re dead er det syvende i rekken.

Det helinstrumentelle bandet spiller en frigjort blanding av klassisk og psykedelisk støyende rock, ispedd elementer av jazz. Trioens svevende rock passet perfekt til en solfylt ettermiddag på Ekebergsletta.

 

Flinke folk

Sounden er jammete og groovy.

Med mindre jeg tar fullstendig feil er det «Leo Flash’ Return To the Underworld» som åpner ballet. Den speisa låten virker å forvirre enkelte av de oppmøtte, men det tar ikke lang tid før bandet finner varmen og tonen med publikum. Sounden er jammete og groovy, og Ellen Brekkens bassprestasjoner imponerer fra første stund. På tredje låt – kan det være «Bewitched, Dwarfed, and Defeathered»? – leverer hun en halsbrekkende bass-solo som høster velfortjent høyrøstet jubel fra publikum.

Hva musikalske ferdigheter angår må jo selvsagt bandleder Mollestad selv også fremheves. Hele gitarhalsen benyttes, og strengene får virkelig gjennomgå. Hennes karakteristiske gitartone er varm og fuzz-preget, og de mange soloene skytes meget kledelig ut mot det åpne himmelrommet. Bjørnstad styrer solid fra trommestolen, og selv om han tilsynelatende støtter feil fotballag er det ingen tvil om at han mestrer perkusjonens univers.

På rett sted til rett tid

Trioens svevende rock passet perfekt til en solfylt ettermiddag på Ekebergsletta.

Felles for dem alle er den smittsomme spillegleden og innlevelsen de utviser, og publikum blir mer og mer involvert og overbevist gjennom konsertens gang. Dialogen med publikum er stort sett av den musikalske sorten, men Hedvig sniker inn en ekstatisk «Herregud, tusen takk for at dere kom!» før det braker løs med (formodentlig) den hyper-tidsriktige «All Flights Cancelled».

Hva de to gjenstående dagene av årets Tons of Rock vil bringe er ennå i luften, men ingenting så langt har gitt meg mer festivalstemning enn å ligge på enga i godværet og nyte den varme, sommerlige kvalitetsrocken som det Hedvig Mollestad Trio disker opp med. Forhåpentligvis forlater de festivalen med mange nye fans – det ville i hvert fall vært høyst fortjent!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*