Worship aktuelle med album nummer to

Worship er klare for å komme ut av lockdown. This Evolution Broke ble utgitt 17. september gjennom SlingerRecords.

Worship er et relativt ferskt Oslo-band som fant sammen rett før pandemien brøt ut i 2020. Medlemmene har en lang fartstid i hovedstadens musikkmiljø og kan vise til band som Livstid, Forcefed Horsehead, The Funeral Youth, When Smoke Sets, Sharma, Whip, Hr. Smiths Venner og Ürskog på sin kollektive CV. Allerede i fjor høst platedebuterte de med An Excuse To Wear A Knife, og sist uke kom oppfølgeren This Evolution Broke.

Effektiv tidsbruk

Worships uttalte inspirasjonskilder inkluderer At The Drive-in, Idles, Fugazi, Touché Amoré, Soundgarden, og Dinosaur Jr.

Worships uttalte inspirasjonskilder inkluderer At The Drive-in, Idles, Fugazi, Touché Amoré, Soundgarden, og Dinosaur Jr. Dette kan vanskelig bestrides; overordnet sett er det mye med bandets sound som minner av lydbildene vi husker fra både før og umiddelbart etter årtusenskiftet.

Skiva har en høyst overkommelig varighet og klokker inn på 23 minutters spilletid. På imponerende vis har Worship klart å skvise inn 10 spor i dette tidsrommet, hvorav mesteparten er fullstendige låter. Unntakene er åpningssporet «Neck Like A Swan» (som kan høres ut som en dagen derpå-utgave av The Cure-klassikeren «Inbetween Days») og «This Evolution Broke (Reprise)», et intermission-spor som gjenbesøker det patosfylte tittelsporet.

Et annet morsomt tilskudd i tracklisten er sistesporet, som er en synthwave-remix av albumets første singel «Waiting For The Needle To Drop». Uavhengig av versjon (/grad av pixelgrafikk og neonlys) er dette en sterk låt som bæres av affektive riff og vokalist/gitarist Eric Sharmas Kenny Hickey-aktige vokalleveranser, som for øvrig er et gjennomgående positivt element på albumet. Blant høydepunktene finner vi også «Now Loathing» (kudos for ordspillet!), som for undertegnede låter som en hybrid mellom Everlast og Turbonegros Never Is Forever-sound.

Av verdens mest åpenbare årsaker har ikke Worship fått debutert på scenen ennå. Dette faktum vil dog endre seg i løpet av kort tid, da de spiller på Vaterland allerede 2. oktober og har etter sigende flere konserter på plakaten.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*