Dirty Oppland er tilbake og vi digger det!

Foto: Pressefoto
Det var en tid da det å lytte til musikk på internett ikke innebar en streamingtjeneste. På den tida, som kan anslås å være svært tidlig på 2000-tallet, da sjekka man ut musikk på nett på to måter. Enten lasta du ned musikken ulovlig via Napster, Soulseek, DC++ elller lignende eller så gikk du inn på hip-hop.no forumet og sjekka ut hva som lå der. Kongene av det forumet tør jeg påstå var rapperne i Dirty Oppland. De hadde punches, var tøffe i trynet og de sparte ikke på disseversa.

Det begynner å bli godt over et tiår siden Dirty Oppland var på alle hardbarka norske rapfans sine lepper. Dirty Oppland var en gruppe som bestod av Jaa9, OnklP, A-Kjeft, Sjakk-Mats, Defekt, Abu, Empefem, Pi, Bj Ørnar, Dj Buckmann, Eddie Torres & Lav-Tekk. De kunne starta et fullverdig fotballag MED innbytter!

Da DirtyO var på sitt mest aktive slapp de demoer. En demo var egentlig et album eller en EP som var som en uslepen diamant. De fleste låtene var produsert av folk rapperne kjente eller rapperne selv. En demo var litt rufsete i kantene, hadde en shitload med sjarm og ikke minst var det effektiv promotering! På den tida elska vi å få tak i disse demoene. Det aller beste var å få en brent kopi av artistene selv, men om det ikke gikk så var det å prøve å finne en kopi på det store internettet. Som regel ordna det seg og da kunne man jo bare brenne den selv. Selv om coveret enten uteble eller hadde ræva oppløsning.

Coverart: Paddywax Design
Mye har skjedd

I forbindelse med gjenforeningen kommer de også med sin egen akevitt!

Siden Dirty Oppland sin storhetstid på tidlig 2000-tallet har det mildt sagt skjedd mye. OnklP har gjort det stort som soloartist, med De Fjerne Slektningene og ikke minst har han blitt rikskjendis via tv-programmene Hver gang vi møtes og 71 grader nord. Jaa9 og OnklP har sluppet flere album, både solo og som en rapduo. Fra 2018 har DirtyO-medlemmet Sjakkmats sluppet flere singler og Akjeft har sluppet to album og flere singler.

Fredag 1. september slipper Dirty Oppland nok en gang musikk! Singelen heter «Lensmann» og er produsert av crewets egen Jaa9. I forbindelse med gjenforeningen kommer de også med sin egen akevitt!

«Lensmann» slippes på 9P Records/KnirckefrittRecords og den kan du sjekke ut her:

1 Comment

  1. Wow sinnsykt artig å se Dirty er i business igjen! har i omtrent et tiår hatt et lite håp om en Greatest Hits demo 2!! omtrent hvert år får jeg opp Greatest Hits Demo som mest spilte album i Tidal! Håper på mer oldschool beats, rett fra levra tekst og god gammal Opplandstil! Wohoo

    Gikk på barneskolen og fikk skiver med dirty brent på CD av min eldre bror, dette dro ofte på meg Foreldesamtaler i forbindelser med spilling av medbrakte cd’r i langfri på fredager….Good Times!
    – Mats

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*