Et postkort fra Svart Oktober Fest

Kvalitetskonsertene kommer på rekke og rad under Svart Oktober Fest.

Foto: Sindre Nordhuus

Denne helgen inviterer Oslo Beikmørke til sin årlige tilstelning Svart Oktober Fest. Arrangementet blir som alltid avholdt på Blitz. Vi i disharmoni hadde gleden av å ta turen innom på fredag, og fikk med oss flere fremragende konserter fra spennende artister.

Første konsert for kvelden avholdes av Sysselmann. Dette er enmannsprosjektet til Thomas Narverud, og musikken som spilles er en krysning mellom noise og ambient med et særs stemningsfullt arktisk tema. Musikken serveres sammen med en atmosfærisk scenerigg med nordlys, hav, og tretopper, og det er en strålende åpning for kvelden. Publikum virker å være enige; de er bent frem motvillige til å la Narverud gå av scenen. Han skal forøvrig avslutte det hele i kveld.

Imponerende

Det største trekkplasteret for undertegnede denne kvelden er Forcefed Horsehead.

Neste band ut var Jointhugger, et band jeg ikke hadde hørt om tidligere, men som jeg garantert kommer til å følge med på fremover. Den Horten-baserte trioen spiller kosmisk og blytung stonerrock av ypperste kvalitet, og det er et utrolig tight sett som spilles. De kommer tilbake i desember for spille sammen med b.la. Æsthetica og Golden Core (som nylig imponerte på samme scene), så dersom du er i hovedstaden i romjula bør dette være en no-brainer.

Det største trekkplasteret for undertegnede denne kvelden er Forcefed Horsehead. Jeg ble særs begeistret over deres seneste utgivelse, og forventningene er store til settet deres denne kvelden. Og gjett om de leverer! De har et beinhardt og unikt lydbilde, som sømløst integrerer elementer fra alle tenkelige slags ekstreme musikksjangere. Dersom du får anledningen til å se disse gutta live bør du definitivt gripe den, og dersom du ikke allerede har hørt musikken deres har du en jobb å gjøre.

Festen fortsetter i kveld

Vi måtte galant evakuere under støy-konsertene i hovedstua på grunn av at volumet var så høyt (slik er det når du har bikka 30, folkens), men vi fikk også med oss Rongeur før vi måtte vende nesen hjemover. De kom ut med «An Asphyxiating Embrace» i sommer, og selv om bassist/vokalist Dag Ole Huseby høres litt bedre ut på plata enn i en livesetting (dette kan trolig skyldes en forkjølelse) er det en fet konsert med mange majestetiske partier.

Gluecifer kaller, så det blir dessverre med fredagen for oss i disharmoni. Men festen fortsetter, og for lørdag er følgende program satt opp:

BNSU 20.00
Subnoir 20.30
WTFFSTTF 21.20
Abiboss 22.00
Solstorm 22.30
Oilskin 23.20
Sagor som leder mot slutet 00.00
Sysselmann 01.00

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*