Black Debbath – Norsk Barsk Metal

Black Debbath prøver ikke noe nytt på «Norsk Barsk Metal», men rocker videre på sin egen særegne måte.

Foto: Promobilde

Til tross for at tekstene deres ofte er tøys, er Black Debbath et av Norges beste Stonerrock-band. For et humoristisk band som Debbath er tekstene viktige. De klarer stort sett å unngå å være for klisjefylte på åpnings- og tittellåta. Med mindre det benyttes en ironi her jeg ikke får med meg, så faller det i ordspillgryta på første låt. Det blir for enkelt og platt. Heldigvis retter de opp førsteinntrykket allerede på neste låt. Tons Of Rock er både morsom og nesten litt for sann. Fengende låt med en heftig gitarsolo på slutten.

Drikkevennlig

Følelsesmessig Inkontinent drar følsomme ballader et skritt lenger enn du trodde var mulig, samtidig som de driter ut emokratiet.

PILS ble sluppet tidligere i år, og bør være godt kjent for de fleste. Det er en fengende låt som overraskende nok handler om å drikke pils, men alltid bare en og en. Sikkert lurt for å unngå nachspielsoving som fører til at Pappa Lukter Tusj. Som tidligere aktiv på Det Akademiske Kvarter i Bergen kjenner jeg godt til fenomenet, og har sett mange som lukter tusj. Black Debbath klarte å holde seg våkne den gangen, men det er mulig at festing sliter mer på nå som de ikke er ungdommer lenger.

Black Debbath sine powerballader har gjerne godt skrevne og morsomme tekster. Følelsesmessig Inkontinent drar følsomme ballader et skritt lenger enn du trodde var mulig, samtidig som de driter ut emokratiet. 1001-1002-1003 er allerede et par år gammel, og ble sluppet samtidig med flere andre trafikkrelaterte låter fra band på Duplex. Denne låta var den mest fengende. Fuck All You Language Posers er en låt mot at norske artister synger på engelsk. Selvfølgelig er den på engelsk med den dårligste uttalen jeg har hørt fra dem noen gang. De er ikke redde for å smøre tjukt på med ironi. Det fungerer, selv om låta ikke blant de sterkeste på denne plata.

Mye tull og tøys

Legg Monarkiet Ut På Anbud har et budskap bare Lysglimt og andre politiske raringer kunne ment seriøst.

Legg Monarkiet Ut På Anbud har et budskap bare Lysglimt og andre politiske raringer kunne ment seriøst. Buskapet er likevel mindre ekstremt enn hva man finner på gode, gamle Dødsstraff Uansett Forbrytelse!. Selv om teksten bare er sprøyt, er låta farlig fengende stonerrock krydret med gode riff. Anti-Tatt Norge er en kort sketsj om en aksjon mot tatovering. Hele Norge Roper Ulv er en tøysete gjennomgang av en deb(b)att(h) som har gått av skaftet, og i denne låta går bandet nesten like mye av skaftet som debatten.

De avslutter plata med det de kan best. Etiske Retningslinjer For Tryllekunstnere er en seig stonerrocker med mange meninger om noe mindre viktig. Black Debbath er ikke den femte statsmakt for ingenting. Selv om ikke alle sangene sitter liker godt, er den nye plata solid. Da er det kjekt å vite at de er enda bedre live.

Black Debbath – Norsk Barsk Metal: 7/10

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*