Gåte med rekonstruering av låta Kjærleik

Foto: Sebastian Ludvigsen
I dag slapp Gåte en nydelig rekonstruering av låta «Kjærleik», som er en av deres klassikere fra albumet Iselilja 2004.

Den nye konstruksjonen mangler elektrisk gitar, trommesett og synther, samtidig som en hypnotiserende perkusjon og akustiske instrumenter er lagt til i tillegg til en nedtonet vokal. Begge låtene har sitt eget unike Gåte-stempel og er så klart bunnsolide.

Cover: Martin Kvamme

Tekstens budskap er like relevant nå som den var da den først ble skrevet. Vi vil alltid trenge kjærlighet, men det er nok ekstra viktig akkurat nå.

«Kjærleik er en sang som oppfordrer de som elsker hverandre til å handle med ære, stolthet og godhet.

«Kjærleik er en sang som oppfordrer de som elsker hverandre til å handle med ære, stolthet og godhet. Den handler om tillit, og om muligheten til å utfolde seg selv. Om å se hverandre som en gave, fremfor en eiendel. Først når disse premissene er oppfylt kan kjærligheten blomstre. Samtidig er det en historie om hvor begrensende et forhold kan være når disse elementene ikke er til stede», sier bandet om låta i presseskrivet.

«Kjærleik» er åpningssporet til deres kommende EP Til Nord, som slippes i mai. EP-en viser en helt ny side ved Gåte i trioformat, hvor de leverer en følelsesladet samling og rekonstruering av egne klassikere. I tillegg til et nytt spor. Gåte har alltid vært i bevegelse sjangermessig, og har alltid bevart sitt sanne jeg. Nå beveger de seg mer mot et mørkere, mer jordnær og et Nordisk folk-utrykk. Vi gleder oss til å høre de neste låtene og anbefaler sterkt å sjekke «Kjærleik».

[iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/t-Nv1Ft6FAA» frameborder=»0″ allow=»accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture» allowfullscreen></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*