Kamelot på Sentrum Scene

Kamelot @ Sentrum Scene 2023 (Foto: Willy Larsen)
Kamelot spilte opp til melodisk prog-metalfest på Sentrum Scene forrige fredag, og disharmoni var selvfølgelig til stede på Oslo-stoppet under deres «Awaken the World»-turne.
League of Distortion @ Sentrum Scene 2023 (Foto: Willy Larsen)

Nystartede League of Distortion fra Tyskland var første band av fire på scenen denne kvelden, og de gav absolutt et positivt førsteinntrykk. Forhåpentligvis ser vi mer av dette bandet fremover.

Eleine @ Sentrum Scene 2023 (Foto: Willy Larsen)

Deretter spilte svenske Eleine et altfor kort sett. Dette var andre gang de spiller i Oslo på et drøyt år, ettersom de spilte på «A Magical Evening» på Røverstaden i april 2022.

Myrath @ Sentrum Scene 2023 (Foto: Willy Larsen)

Så var det duket for Myrath. Sist jeg så de var når de var support for Beast in Black på Vulkan i 2019, og da var det flere i salen under Myrath enn når hovedbandet for kvelden endret scenen. Også i kveld er det klart at tunisierne er populære her til lands.

Kamelot @ Sentrum Scene 2023 (Foto: Willy Larsen)

22.30 gikk endelig Kamelot på scenen, og bandet til Thomas Youngblood har mange og dedikerte fans, selv om Sentrum Scene ikke var helt utsolgt denne kvelden. Publikum i salen fikk uansett oppleve en knall konsert, med svenske Tommy Karevik som frontmann på scenen. På denne turneen har bandet med seg Melissa Bonny fra Ad Infinitum som gjestevokalist, og hun gjør en god jobb på de låtene hun er med på. Underveis i konserten kom også Anna Brunner fra League of Distortion ut på scenen for et gjestenummer.

Kamelot @ Sentrum Scene 2023 (Foto: Willy Larsen)
Fem timer med audiovisuelt bombardement

Kamelot spilte en håndfull sanger fra deres blodferske album The Awakening, men også mange eldre godbiter, inkludert publikumsfavorittene «Karma» og «Forever». Undertegnede er vanligvis ikke så fan av lange trommesoloer, men trommis Alex Landenburg vartet opp med en trommesolo litt utenom det vanlige denne kvelden, med et episk cinematisk backingtrack som virkelig løftet opplevelsen flere hakk. Vi fikk også korte tangentsoloer av Oliver Palotai og Tommy Karevik, og en haug med pyro denne kvelden.

Litt før midnatt rundet de så av kvelden på mesterlig vis av med «Liar, Liar», og publikum kunne dra hjemover etter nærmere fem timer med audiovisuelt bombardement fra scenekanten denne kvelden.

Alle foto: Willy Larsen

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*