Kråkesølv-dokumentar om bandets historie

Foto: Dan Mariner
Kortfilm om Kråkesølv sin historie  er nå lagt ut på nett.

Med sju album bak seg, en Spellemannpris i bagasjen og mye turnévirksomhet, har Bodø-bandet Kråkesølv preget norsk musikkliv i over 10 år. De hadde tiårsjubileum for debutalbumet Trådnøsting i 2019 og turnerte landet rundt og spilte albumet i sin helhet. Etter debuten har det kommet seks album til. Det siste var Force Majeure som de slapp i 2020. I forbindelse med innspillingen av Force Majeure ble det laget en mini-dokumentar. Fra studiolokalet snakker bandmedlemmene om hvordan Kråkesølv ble til og hvordan de har utviklet seg både musikalsk og tekstlig siden oppstarten i 2008.

Fine inntrykk fra et trangt innspillingslokale

Det er fine inntrykk fra et trangt innspillingslokale regissør Trond Kvig Andreassen gir oss.

Det er fine inntrykk fra et trangt innspillingslokale regissør Trond Kvig Andreassen gir oss. Brødrene Unstad som diskuterer «Brødrene Kamasov», eller var det «Brødrene Karamasov»?, Fredrik som synger med tilgjort tøff «blues»-stemme, trommis Jørgen som mener at ordet «sjeselong» gjør seg godt i en låt, produsent Øystein Greni som maner til innsats under innspillingen av Bomtur til Jorda er bare noen av inntrykkene vi får i kortfilmen. Kortfilmen ender opp i musikkvideoen til låten «Force Majeure».

Tidligere vist på Tromsø Internasjonale Filmfestival og Bodø Filmfestival

Filmen har tidligere vært vist på Tromsø Internasjonale Filmfestival 2021 og Bodø Filmfestival 2020. Nå slippes den åpent på nett for alle via bandets egne kanaler. Dette skjer på dagen ett år etter at albumet Force Majeure ble sluppet. Dette er en ordentlig konfektbit for alle som er fans av Kråkesølv, men den er også et fint innblikk i dynamikken og kjemien mellom bandmedlemmer, også for de som ikke er hardcore-fans av bandet.

Nettsiden til Kråkesølv. 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*