Lera Lynn – Something More Than Love

Pressebilde
Amerikanske Lera Lynn har gitt tidligere gitt ut et knippe album pluss en EP. Hun har også bidratt med, og fått en del oppmerksomhet for, filmmusikk til serien True Detective. Nå er hun ute med det fine albumet Something More Than Love på det svenske selskapet Icons Creating Evil Art.

Vurdering

Lera Lynn – 5/6Karakter 5

Siden forrige utgivelse har Lera Lynn gått gjennom en graviditet og blitt mor, og det har påvirket tekstene på Something More Than Love. Som f.eks. i den strykerdominerte «What is This Body?», hvor hun lurer på hva som egentlig har skjedd med kroppen hennes: «It’s your house but a stranger’s moved in/Parked in your pull-through/And there’s nothing you can do/Is this body even you?»

Det er en sterk og god klang i det hun framfører

Det er stort sett nedpå, ettertenksomme, stemningsfulle låter i poplendet lytteren får på den siste utgivelsen til Lera Lynn. Det er en sterk og god klang i det hun framfører, stemmen hennes flyter uanstrengt og vakkert mellom de gode og smakfulle arrangementene.

Usigelig vakkert

Låter som «Black River», tittellåten og avslutninsglåten «Eye in the Sky» er usigelig vakre og rørende. På «Black River» er det synth, gitar, trommer, piano og den sobre stemmen til Lynn som dominerer. Koringen er aldeles himmelsk, og litt uti låten kommer en velplassert gitarsolo inn fra siden. «Tittellåten Something More Than Love» starter med fine strykere, før den går mer over i et mørkere poplandskap. I «Eye in the Skye» er det glitrende synth, velplassert bass, steelgitar og elgitar som vever fine tepper for tekst og vokal.

Something more than love består av elleve låter som vokser sterkt og godt på lytteren

Det finnes også mer livlige upbeat-låter, som morsomme «I’m Your Kamikaze», som drar avgårde i et landskap som får oss til å tenke på Phoebe Bridgers. Antagelig handler denne teksten også om sønnen, som ble født i koronaperioden: «Never be the same, I will never be the same/Something has come over me like a burning flame/Like you are me and I am we.»

Something more than love består av elleve låter som vokser sterkt og godt på lytteren. Låtene er produsert av Lynn og partneren Todd Lombardo, så man kan godt si at dette er et familiealbum når det gjelder både tekst og musikk. En meget vellykket familiesamarbeid har det blitt, og la gjerne albumet akkompagnere de nærmeste sommerkveldene sammen med noen du setter stor pris på.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*