Dag Ingebrigtsen m/venner laget festaften på Tjuvholmen kro & arena

Dag Ingebrigtsen m/ venner i storform på Hamar. Foto: Hans Martin Høydahl
En annen kjent artist fra Trøndelag synger: «Det er din dag i dag», men i går var det absolutt hevet over enhver tvil at det var Dag Ingebrigtsen sin dag.

Han og bandet skulle vel egentlig ha spilt litt lengre opp i Gudbrandsdalen, men sånn ble det ikke. Noe de som fant veien til «Tjuven» var veldig fornøyde med. Det skortet litt på stinn brakke, men du verden for en stemning det ble!

Ingebrigtsen er en entertainer av klasse, og dette var kvelden for både tungrock og ballader, hyllester og ikke minst overraskelser. Jeg husker svært godt det første TNT-albumet som kom i 1982, og «Bakgårdsrotter» var et bra og kjent spor på det albumet. Når både Ingebrigtsen og Dahl er på ferde, trenger en kanskje ikke være spåkone for å skjønne at gitarlegenden Ronni Le Tekrø også er i nærheten. De spilte en storslagen variant av «Bakgårdsrotter», store deler akustisk, selv om Tekrø hadde mer fuzz på lager.

Det ble også plass for hyllest av Nils Arne Eggen i form av sangen «Kongen av Lerkendal.» Vi var innom et bredt spekter av hva Dag har vært innom i form av sanger fra både TNT, Tindrum og The Kids. Sangen «Forelska i læreren» stod selvfølgelig på settlisten.

Originalbesetningen til TNT

På Tjuven kro og arena stod originalbesetningen til TNT fra 1982 på scena: Dag Ingebrigtsen på vokal, Ronni Le Tekrø på gitar, Steinar Eikum på bass og Diesel Dahl på trommer. Dette var generelt en fabelaktig kveld og ikke minst en hyllest til rock`n´roll. I mine øyne er TNT legendariske innenfor rock og metal.

Flere dyktige musikere fikk muligheten i går kveld. For å sette i gang fyrverkeriet nesten bokstavelig med sanger som «Sexy» og «I Was Made for Rock`n´ Roll» samt «Drums of War» var det Sid Ringsby på bass og Tore Moren gitar, samt Trude Bekkavik på keyboard og vinkelsliper. Ja, du leste riktig: Vinkelsliper!

Kvelden ble en fin reise i vokalist Dag Ingebrigtsen sin verden, det er særegent og spesielt og få oppleve disse klassikerne live. Denne kvelden bød nøyaktig på hva en konsert kveld skal inneholde, god stemning, allsang og flott musikk med stilkarakter 20.


Sexy
I Was Made for Rock`n´ Roll
Drums of War
På trynet i Trondheim
Kyss mæ god natt
Bakgårdsrotter
Varmt & Hardt
Eddie
USA
Harley Davidson
The Show Must Go On
Forelska i lærer´n
Seven Seas
Vil du værra med mæ hjem i natt

 

Bildegalleri: Tor Martin Høydahl

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*