Magisk kveld med Suede på Øya 2022

Suede på Øyafestivalen. Foto: Sadan Ekdemir
Suede på Øyafestivalen. Foto: Sadan Ekdemir
Mimring, allsang og god stemning oppsummerer konserten med Suede på Øya.

Vurdering

Suede på Øya 6/6Karakter 6

Konserten innledes av en strykeintro fra «She». Da har vi allerede satt stemningen. Her kommer det mye godis fra storhetstiden på 90-tallet. De starter dog med den nye «She Still Leads Me On». Det er god fart og trøkk i denne, men de sliter litt med feedback i gitaren. Stemmen til vokalist Brett Anderson er litt nasal i starten av konserten, det vil si denne og neste låt. Den gamle B-siden «Killing Of A Flash Boy» fikk en renessanse med samleren Sci-Fi Lullabies. Den er fengende fuzzladet og fin. Fengende flott, faktisk. Og da er vi i gang med mimringen.

«Trash» fra Coming Up er tross tidvis snakkesynging fra Anderson en låt som gir allsang og gåsehud. Det er jo en knall låt som alle fans kan. Det gjelder også «Animal Nitrate» fra den selvtitulerte debutskiva. Den låta toppes med et fjongt gitarriff. Etter å ha spilt beste låt fra første og tredje plate, må de jo følge opp med en fra deres andre og beste Dog Man Star. «We Are The Pigs» fremføres litt råere enn originalen. Selvfølgelig er det allsang her også. Med en flott gitarsolo og litt ekstra fuzz, er det kveldens beste hittil.

Suede på Øyafestivalen. Foto: Sadan Ekdemir
Suede på Øyafestivalen. Foto: Sadan Ekdemir
Magisk stemning

Publikum synger med på refrenget og stemningen er magisk.

Under «Filmstar» kommer Brett Anderson ut blant publikum og egler opp til enda mer liv i. Som om ikke stemningen er god nok fra før. Det er god trøkk i bandet, spesielt fra gitarene. De kan ikke fortsette med dette trøkket hele konserten, så de roer det litt ned med «Pantomime Horse» fra debutskiva. Bortsett fra en god gitarsolo, er denne svakest til nå. Uten at det gjør den dårlig. Vi får enda en rolig låt fra første plate, med «The Drowners»

«It Starts And Ends With You» er en fuzzladet låt fra plata Bloodsport. En messende Anderson er meget aktiv på scenen, med en stødig rytmeseksjon å lene seg på. De må ha med noen låter fra Head Music også. Derfor får vi tre på rad «Can’t Get Enough» har godt med fart og trøkk, og er en meget fengende. Publikum er med på notene. De roer det litt ned med «Everything Will Flow». Denne er mer synthdrevet enn resten av låtene. «She’s In Fashion» fremføres helt akustisk, med bare Andersons vokal og to kassegitarer. Publikum synger med på refrenget og stemningen er magisk.

Suede på Øyafestivalen. Foto: Sadan Ekdemir
Suede på Øyafestivalen. Foto: Sadan Ekdemir
Gi meg mer av dette, takk!

Det eneste problemet med denne konserten, er at den er over for fort

De avslutter konserten med låter som frembringer allsang og magisk stemning i sirkusteltet. «Metal Mickie» fra debutskiva er ganske fjong. «Beatiful Ones» er helt jævla magisk, og stemningen er elektrisk. Denne fantastisk fengende låta avslutter hovedsettet, men det kommer raskt på igjen for «New Generation» fra Dog Man Star. Det er litt allsang i refrenget på denne fjonge låta også.

Det eneste problemet med denne konserten, er at den er over for fort. Denne konserten minner meg meg på hvor deilig det er å være på en konsert med topp stemning, bra band og gode låter jeg liker. Gi meg mer av dette, takk!

Alle foto: Sadan Ekdemir

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*