Punkrock-dronningen Ida Maria krever din fulle oppmerksomhet på sin nye EPen «Dirty Money»!

Pressebilde av Ida Maria, med flosshatt stående forann en rød vegg. Foto tatt av Per Heimlu'y
Foto: Per Heimly
EPen Dirty Money er full av energisk råskap, freidige tekster, fengende refrenger og ikke minst alvorlige temaer. Ute i dag på hennes eget plateselskap.

Ida Maria kom tilbake med et smell med singelen «Sick of You», som et oppgjør med sin egen fortid, og et farvel til året 2020. Etterfulgt av låta «I’m Busy» hvor hun gikk løs på temaet kvinnehat i musikk, ved å tilnærme seg singelen som en rap-plate og snu opp ned på kjønnsrollene. Samtidig var hun denne våren aktuell som programleder på «De neste» som ble sendt på NRK. I månedsskiftet mai/juni slapp hun singelen «Dirty Money» med tilhørende musikkvideo regissert av den anerkjente fotografen Per Heimly.

Dirty Money tar Ida Maria et oppgjør med musikkbransjen og de nokså skrudde og uoppnåelige kvinneidealene vi til stadighet har blitt fôret med.

Coverart til Ida Marias Dirty Money, foto av Per Heimly.
Foto: Per Heimly
«Det føles godt å endelig sitte ved spakene»

— Man kan jo kanskje si at denne EP’en og tekstene er en god blanding mellom harselering med ruskulturen i musikkbransjen og et oppgjør med de usunne skjønnhetsidealene vi blir tvangsforet med gjennom maskineriet, sier Ida Maria.

Jeg tenker med skrekk og gru på hvordan det må være å vokse opp som jente nå i en verden full av sosiale medier, fasadefronting og beauty filters. Da tror jeg det er ekstra viktig å ha sunne kvinneidealer som understreker viktigheten av å tørre å være seg selv. Jeg kjemper for at talentfulle kvinner skal kunne blomstre som musikere uavhengig av deres utseende, forteller hun og legger til:

— Det er viktig å ikke sammenligne sitt eget indre med andres ytre, også vi gamle rockedamer må huske på det. Det er så bra at vi nå går inn et nytt kapittel fylt av sterke kvinner i musikkbransjen som f.eks. Aurora, Zara Larsson, Girl In Red og Sigrid.

Dirty Money har Ida Maria tatt tilbake kontrollen over sin egen musikk-karriere. Nå gir hun ut musikken på eget plateselskap og har bygget sitt eget team, plukket fra øverste hylle.

— Det å selv kunne gi ut selvskrevet og selvfinansiert musikk er noe jeg har jobbet målrettet fram mot i over 10 år. Og denne gangen er det jeg som har valgt hvert eneste medlem på mitt internasjonale team. Det føles godt å endelig sitte ved spakene, avslutter Ida Maria.

Sjekk ut den beintøffe EPen Dirty Money her!

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/album/5EIMBhyiEtN3YHLnGZU1my» width=»100%» height=»280″ frameBorder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*