Premiere: Ida Maria i Felleskjøpet-dress + Per Heimly = Årets musikkvideo?

Pressebilde av Ida Maria tatt av Per Heimly
Foto: Per Heimly
Etter storsuksess verden over slipper punkrockeren Ida Maria i dag musikkvideo til låta «Dirty Money» fra hennes kommende EP med samme navn. Regissert av ingen ringer enn Per Heimly! Se den blodferske musikkvideoen her!

På singelen «Dirty Money» og tilhørende musikkvideo reflekterer hun over sin egen posisjon som rockestjerne og har sett seg mektig lei av rikinger som tjener seg søkkrik på andres harde arbeid, og bransjefolk og media som tvangsfôrer oss med usunne kvinneidealer. Og det er ikke tilfeldig at hun stiller på videoshoot i sin egne, flotte Felleskjøpet-dress. Dette varmer mitt bygde-hjerte! Aldri har jeg sett en Felleskjøpe-dress være så tøff som i denne videoen!

Jeg kjemper for at kvinner skal kunne blomstre i musikkbransjen uten å dolle seg opp etter normer laget gamle gubber. Jeg er så stolt over andre sunne kvinneidealer som Aurora, Zara Larsson, Girl In Red og Sigrid. Endelig kan jeg være meg selv uten å bli dømt nedenom og hjem, selv om det har kostet sitt å stå fast på prinsippene sine over tid, forklarer Ida Maria.

Coverart til Ida Maries Dirty Money, foto av Per Heimly.
Foto: Per Heimly
«Norges hotteste Punk-Rock-eksport»

Ida Maria høstet strålende kritikker verden over for sitt debutalbum «Fortress Round My Heart» i 2008 og de tilhørende singlene «Oh My God» og «I Like You So Much Better When You’re Naked». 25. juni er hun klar med EPen Dirty Money.

Mens hun var utenlands, ble hun myntet som «Indie Rocker It Girl». Pitchfork påpekte hennes «kommanderende tilstedeværelse og seksuelle autoritet», og kalte debuten «An awesome Joplin-meets-the-Hold-Steady LP». NPR sammenlignet hennes «garasjepop» med en «Spunkier Beth Orton fronting The Strokes», mens Rolling Stone hevdet at hun var i slekt med «Nico-meets-Chrissie Hynde», og sammen med Elle kalte de henne «Norges hotteste Punk-Rock-eksport».

Det er ikke noe å vente med sjekk ute den dødskule videoen nå!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*