The band called Oh | Parkteateret

Tromsø-bandet The band called Oh fylte fredag kveld Parkteateret med deilig nordnorsk soul. Anmelder er mektig imponert.

Foto: Tuva Åserud

Helt siden sin albumdebut og Spellemanns-nominering i 2014 har The band called Oh blitt anerkjent som et friskt pust innen norsk soulmusikk. Siden da er det er ikke tvil om bandet har tatt seg tid til finpusse sounden sin, noe som i fjor høst resulterte i deres andre album;»Guerilla Gardening».

Parkteateret, fredag 12. januar 2018.
Det er ikke trangt blant publikum i det nesten 150 år gamle bygget, men stemningen er god og i mengden er det flere nordnorske røster å høre. Showet starer med support av Vuyo, en av artistene, som i likhet med The band called Oh, også er med i kunstkollektivet North of. Med kun seg selv, en mikrofon og sin trofaste Mac sliter Vuyo med å gripe publikum og det er ikke før rapper Son of Light, aka. André Martin Hadland, inntar scenen at publikum rives med. Likevel er det stort potensial å se i Vuyo og det kan bli spennende å følge artisten utover i 2018, da det ryktes at vi har en EP å vente.

Les også: This is Guerilla Gardening – Intervju med Frode Larsen

Det sitter som en kule

Bandet inntar scenen og publikum jubler og roper fornøyde, mye vitende om hva de har å vente. For det virker nemlig som om de aller fleste i salen allerede har et forhold til The band called Oh, da det ropes både fornavn og kallenavn til bandmedlemmene som smilende vinker tilbake til publikum litt desorienterte og usikre på hvor nøyaktig navnet deres kom fra. 

 The band called Oh har noe som mange artister i dag mangler; en felles sjel og forståelse for hverandre.

Allerede kort tid inn i første låt er det en ting som veldig tydelig kommer frem; og det er det at disse gutta har spilt mye sammen. Hele konserten sitter altså så tett at det er til tider vanskelig å tro at det vi hører er live. The band called Oh har noe som mange artister i dag mangler; en felles sjel og forståelse for hverandre. Hele settet oser av sjel og i løpet av de overaskende raske seks kvarterene får vi både nydelig vokal, tighte rytmer og imponerende soloer fra samtlige i bandet.

LATTER. Det er mye glede og følelser på scenen

Narrativt og konseptuelt sterkt

The band called Oh leverer årets hittil beste konsert

Konserten, i likhet med det nylig utgitte albumet, er veldig konseptsterkt og helhetlig. Konserten består hovedsakelig av musikk, og vokalist Frode Larsen tar seg sjeldent til monologen. Noe som gjør at hans få, svært klokvalgte ord, får ekstra effekt. Han har Parkteateret sin fulle oppmerksomhet i det han forklarer konseptet bak «Guerilla Gardening» og jubelen, samt enigheten fra publikum, er ikke å forstå seg galt på.

Her skal det også gis skryt til lyd- og lysansvarlige som leverer bra skurdd lyd og et spennende og tilføyende video- og lysshow under konserten. Det hele er med på å skape en konsert større enn bare musikken, og forsterker det grønne budskapet.

Kreativt hemmende konsept?

Det kan likevel stilles spørsmål til hvorvidt bandet tilsynelatende strenge rammer rundt et gjennomført konsept om kreativiteten har blitt hemmet eller forsterket. I The band called Oh sitt tilfelle tror jeg de har klart å tilnærme seg en veldig god balanse mellom konseptet og deres musikalske frihet. Det virker som om drivkraften bak mange av sangene har vært konseptet, men at det også er blitt tatt hensyn til bandets beste evne til å skrive sanger som passer deres sound.

Avsluttende er det ikke mye å si enn at The band called Oh leverer årets hittil beste konsert og at det forhåpentligvis dukker opp flere sjanser til å se de live utover våren. Det er herlig energi på scenen og bandmedlemmene vet samspill, samtidig som vi får enkelte imponerende soloprestasjoner. Konserten groover og det er meget med sjel å se i nordlendingene, som det forøvrig bare er å holde øya oppe for fremover.

The band called Oh – Parkteateret: 9/10

Personell:
Vokal: Frode Larsen
Keys: Eirik Fjelde
Gitar: Arnljot Nordvik
Bass: Morten Steene
Trommer: Jonas Karlsen

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*