Fenomenal Knut Marius på Byscenen

Mobilfoto: Ivar Rømo

Vurdering

Knut Marius på Byscenen: 5/6Karakter 5
Fredag kveld holdt Knut Marius Djupvik og hans band konsert på Byscenen i Trondheim. Det ble en utrolig musikalsk reise innen flere sjangrer. Vi fikk både opera, musikalsanger, pop og rock. Det hele endte med stående ovasjoner fra et begeistret publikum.

Knut Marius åpnet med litt italiensk opera til oss, den veldig kjente «Nessum Dorma» av Giacomo Puccini. I forhold til den stemmeprakten han har, så slo han an tonen allerede her, noe publikum også ga uttrykk for.

Han fulgte opp med Beatles-låten “With a little help from my friends,” og denne ble naturligvis fremført i Joe Cocker sin versjon. Han mangler denne vokalistens råskap i stemmen, men han tar igjen på andre vokale ferdigheter. Han sto over det store brunsthylet midtveis i sangen, og det kan kanskje være like greit sett i forhold til at stemmen skal holde i flere tiår fremover. Jeg var noe forundret over at han åpnet konserten sin med et så krevende vokalnummer, men jeg ble etter hvert klar over at store deler av opptredenen ville bestå av like utfordrende sangtekniske prestasjoner.

Etter dette kom det en ny cover-rockelåt, Bruno Mars sin «Runaway Baby.» Sangen ble gitt ut på Mars sitt debutalbum i 2010. Knut Marius har ikke gitt ut låten på plate ennå, men den frisket opp noe skikkelig, så kanskje den kommer i fremtida.

Mobilfoto: Ivar Rømo

Dyktige musikere

Knut Marius Djupvik har spilt sammen et betydelig antall musikere.

Vi fikk også nå en introduksjon av hele bandet, en gruppe musikere som Knut Marius åpenbart er stolt av å ha med seg. Her er det folk som spiller med både Kurt Nilsen/Allan Walker, D’Sound, Julie Bergan og……var det ikke også Turboneger?

De er også godt fornøyde med å spille sammen Knut Marius. Det fikk jeg vite i et tilfeldig møte med bassisten i D’Sound i restauranten senere på kvelden. Han fremhevet Knut Marius sin generøse og ekte natur.

Knut Marius Djupvik har spilt sammen et betydelig antall musikere. Det går på ulike grupper, men også deltakelse i store musikaler etc. Han vant også til opplysning TV-konkurransene The Voice på TV2 i 2013 og Stjernekamp på NRK i 2020. Vi kan vel si at det er derfra han har de store allround-egenskapene sine. Dette fikk vi til fulle høre utover kvelden.

Mobilfoto: Ivar Rømo

Tekster på norsk

På sangene fra 6393 ble det både luftige gitarer, storslagen vokal og koring fra bandmedlemmene.

Knut Marius Djupvik ga i 2022 ut det norskspråklige albumet 6393. Dette er faktisk postnummeret til Tomrefjord, det stedet på litt over tusen innbyggere i Romsdalsfjorden hvor han kommer fra. Med dette ville han si at han setter pris på hjemplassen sin og de nærliggende forhold der. Det er dette som virkelig betyr noe for ham, og flere av tekstene på den siste plata går på de nære tingene rundt dette stedet og familien etc.

For å få til dette følte Knut Marius at han ikke bare måtte synge på norsk, men også på «tomrefjorsk.» Vi fikk nå låtene «Ærlig», «Har du prøvd å elske» og «Ny Dag». Senere i settet sang han blant annet «Kan du hjelpe me å hjelpe», «Sveve» og «Komme hjem».

På sangene fra 6393  ble det både luftige gitarer, storslagen vokal og koring fra bandmedlemmene. Dette var behagelig for ørene. Til dels ble det kanskje litt vel støyende en gang, men han roet det i land med to stillferdige og nydelig duetter etterpå. Den første var «Satisfy You» hvor Knut Marius var i samspill med pianisten. Her fikk vi et mektig el-piano med en utrolig god lyd. Sangen handlet om et avbrutt forhold som Knut Marius hadde i sin tid som utvekslingselev i USA. Nå var det virkelig stemningsfullt i salen.

Han fulgte opp med en ny duett, nå med Tommy Kristiansen som duettpartner på vokal og akustisk gitar. Sangen «Ikke gå d vill» handlet om tanker Knut Marius hadde for sønnen sin. Med Tommy sin koring ble dette også et utrolig fint øyeblikk.

Mobilfoto: Ivar Rømo.

Flere coverlåter

Den offisielle konsertdelen ble avsluttet med finalenummeret hans fra The Voice i 2013, «Run».

Knut Marius fortalte en historie fra barndommen og den spede begynnelse som musiker. Her kom han inn på at han hadde øvd på gitar, og en av disse låtene var Neil Young sin «Rockin’ in the Free World.» Sangen er også med på fullengderen til Knut Marius, da som en nydelig rolig låt med fingerspill på en akustisk gitar. Neil Young har vel både en akustisk versjon og en rockeutgave av denne sangen. Knut Marius kombinerte de to, men i tillegg hadde han sin egen tredje variant, en improvisasjonsdel i midten på orgel og etterpå på gitar. Det var virkelig gode instrumentale prestasjoner, men låten ble lang nok, for å si det sånn.

Blant sangene som var skrevet av andre, var også et musikal-nummer som Knut Marius har opptrådt med i musikalen Chess, «Anthem». Han har sikkert vært glimrende i den rollen. Dette var også en stor vokalprestasjon.

Den offisielle konsertdelen ble avsluttet med finalenummeret hans fra The Voice i 2013, «Run». Sangen er skrevet og gitt ut av det britiske bandet Snow Patrol i 2004, og den er kanskje i stil en powerballade. Det ble i alle fall en storslagen avslutning på det offisielle programmet, og publikum kvitterte med stående applaus.

Mobilfoto: Ivar Rømo

Ekstranummer

Det ble litt av en finale!

Men publikum ville ha mer. Etter ei lita stund kom Knut Marius inn og satte seg alene ned ved el-pianoet. Her fremførte han i en ren soloversjon den rolige og  veldig vakre Elvis-låten «Unchained Melody». Denne ble først utgitt i 1955 som filmmusikk, men den er en sent utgitt sang fra rockekongen. Den var åpningssporet på Elvis sitt siste studioalbum, Moody Blue. Dette ble gitt ut fire uker før han døde i 1977. Men for en sang, og likeså, for en fremføring av Knut Marius!

De andre gruppemedlemmene kom så inn på podiet igjen. Nå ble lista virkelig hevet. Vi hørte noen begynnende toner av en av gruppen Queen sine store hits, «The Show Must Go On.» Det ble litt av en finale! Publikum sto til slutt og ropte og klappet!

Terningkastet ender på 5, men vokalen sto helt klart til 6. Jeg syns kanskje ikke at det egenskrevne repertoaret til Knut Marius som helhet enda ligger oppe på det aller øverste terningkastet. Totalt sett blir det en sterk femmer.

Knut Marius Djupvik band:

Trommer:  Marius Simonsen

Bass:          Jonny Sjo

Gitar:         Tommy Kristiansen

Tangenter: Haakon-Marius Pettersen

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*