Sleep Kicks på Revolver: Hyggelig releasekonsert

Foto: Ådne Evjen
Kake, «fyrverkeri» og postpunk-pop preget denne fredagskvelden på Revolver. Gutta i Sleep Kicks slapp debutplata The Afterdrop samme dag som konserten.

Vurdering

Sleep Kicks på Revolver 4/6Karakter 4

Sleep Kicks har tidligere sluppet flere singler fra albumet, bl.a. den fengende – og hjerteskjærende – «Neptune». Nå er de ute med sin første fullengder. Ingen av bandmedlemmene er purunge eller uten erfaring. Alle har mange år bak seg i forskjellige bandkonstellasjoner. Det er sjelden feil med erfaring og rutine, og bandet framstår som stødige og samspilte.

Det er sjelden feil med erfaring og rutine, og bandet framstår som stødige og samspilte

Låtene til bandet er fulle av melodiøsitet, og hvis vi skal driste oss til å sjangerbetegne dem, dukker begrep som postpunk, postrock og shoegaze fort opp. Alt pakka inn i ganske poppa arrangement. Det toppes av den mørke, sjelfulle stemmen til Terje Kleven.

Det er et godt voksent og modent publikum som venter på Sleep Kicks på Revolver. Vokalist, låtskriver og gitarist Terje Kleven forteller at de vil spille så og si alle låtene fra det nye albumet. I tillegg dukker det opp to låter som ikke er på albumet: «Sunday Nights» og «How You Know Things.»

Foto: Ådne Evjen

De åpner med åpningslåten fra plata, «Reflections.» Det er en instrumentallåt, og det passer godt å gi publikum den inngangen til konserten. Som på plata går låten rett over i «Words in Vain.» «I am spelling out my insides/Avoiding all constraints/But if no one’s ever reading/Are they all just words in vain?,» synger Kleven over tette bassganger, melankolske gitarpartier og sterk tromming.

«Sunday Nights» kom ikke med på The Afterdrop, men kanskje på neste album?

«Hall of Shame», er en låt som starter med skarpt gitarspill, og veksler mellom aggressive riff og rolige partier. Den etterfølges av det Kleven kaller «låt 11 fra albumet». «Sunday Nights» kom ikke med på The Afterdrop, men kanskje på neste album?

Bandet består, foruten Terje Kleven, av walisiske Stephen Gardener på bass, Frode Gundersen på trommer og Jørn Landbakk på gitar og kor. Som før nevnt oser gutta av rutine og stødighet. Samspillet framstår som uanstrengt, men fokusert. En bra combo.

Den nye låten «How You Know Things» er en lett repetitiv shoegaze-låt. Shoegazerne er kjent for å være glad i effektpedaler og sånn er det også med Sleep Kicks. Det gir fin variasjon og dynamikk i lydbildet.

Shoegazerne er kjent for å være glad i effektpedaler og sånn er det også med Sleep Kicks

Låten «Orbiting» starter med en bassgang Peter Hook hadde nikket anerkjennende til. Nå er ikke Sleep Kicks like dystre som Joy Division til tider var, men det ligger likevel en dyphet og et alvor i tekstene og musikken som gjør dette til noe mer enn pop.

Det er kanskje spesielt tydelig i før nevnte «Neptune», som handler om tapet av en nær kompis av Terje Kleven. En låt som han introduserer som «hiten vår».

«Was it an act of spite?/Or was it the unrelenting tide/That pulled you away that night»

En av de som tidligere har spilt med vokalist og gitarist Terje Kleven, er John Revelle, eller Johannes Refsdal. Han var oppvarmingsartist og dukket  opp som gjesteartist på «Silencer» som vokalist og tamburinspiller. Det funket riktig så bra.

Så avslutter Sleep Kicks med rockelåten «Exodus», og da har publikum både fått kake (bakt av sønnen til Stephen), god musikk og «fyrverkeri» i form av konfettiraketter i en riktig så koselig kveld på fine, intime Revolver.

PS. Sjekk for all del ut albumet The Afterdrop. Det er veldig bra!

Fotogalleri: Ådne Evjen

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*