Fredrik Jullums slipper sin debut-EP «Implosion» i dag

Pressebilde av Fredrik Jullum i forbindelse med slipp av EPen Implosion. Foto tatt av Knut Åserud
Foto: Knut Åserud
Etter noen singel-smakebiter slipper Fredrik Jullum i dag sin debut-EP Implosion. Den består av seks selvransakende låter om identitet og hvor langt man kan tøye strikken før man imploderer.

Fredrik Jullum debuterte med singelen «Young Boy» i 2019, og den lystinge og fengende låten gikk rett inn på flere Spotifylister. Jullum startet å skrive musikk i tenårene, og det som først fungerte som en slags pause fra hverdagens plikter ble fort til en lidenskap. Da en skulderskade satte kjepper i hjulene for en profesjonell golfkarriere, ga det Jullum tid og rom til å satse mer på musikken. Hell i uhell, kanskje? Etter debutsingelen har han sluppet låtene «People Rush», «Passive-Aggressive» og «Flowers Gallor», alle fra dagen ferske EP.

Coverart av Fredrik Jellums EP Implsion
Foto: Coverart
Fra selvrefleksjon til samfunnskommentarer

Undertegnedes definitive favoritt er sjukt fengende «Whatever It Takes». Her er det sikkelig gode rytmer og basslinjer, flettet sammen med en lekende melodi og et refreng som fester seg umidelbart.

Jullum sier han inspirerers av det ærlige forholdet han har til folk rundt seg, og tar dette med seg inn i musikken. Det merkes i tekstene som tar for seg alt fra selvrefleksjon og metale apekter til kommentarer på verden rundt oss. Den nye EPen tar oss med på Jullums rindreise i det å finne seg selv og sin egen identitet. I låtene «People Rush», «Passive-Aggressive» og «Frozen» tar han et oppgjør med det å falle inn i spor og vaner man egentlig ikke er komfortabel med. Et oppgjør med de valgene man ofte tar for å passe inn, i et samfunn med uendelige muligheter, mye press og høyeforventninger. Konsekvensen av det å hele tiden holde tilbake den man er, gjør at man til slutt imploderer – derav tittelen Implosion.

Jullum og hans stjernelag lager gode rytmer

Med seg på EPen har Jullum med seg et stjernelag av Benjamin Giørtz (Kid Astray) som produsent og Cato «Salsa» Thomassen (Cato Salsa Experience, Madrugada, Sivert Høyem) som mentor og mixer, samt Jørgen Apeness (Thea & The Wild, Jimmy Smash, Sauropod) på trommer. Implosion er en indierock/pop-inspirert EP, med skikkelig catchy melodier, og en behagelig og lun stemme som kler låtene godt. Undertegnedes definitive favoritt er sjukt fengende «Whatever It Takes». Her er det sikkelig gode rytmer og basslinjer, flettet sammen med en lekende melodi og et refreng som fester seg umidelbart.

Vi trenger alle litt gode, sommerlige vibber og noe å kose oss med for tiden. Denne EPen er akkurat det du trenger. Enjoy!

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/album/1a4wD0NpUaKmdrgq1P8lgQ» width=»300″ height=»300″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*