Passiv-aggresiv indielåt fra Fredrik Jullum

Fredrik Jullum
Foto: Knut Åserud
Norske Fredrik Jullum slipper sin tredje singel «Passive-Aggressive» i dag. En låt som peker på hvordan vi ofte beskytter oss selv mot direkte konflikter. 

Jullum skulle egentlig bli profesjonell golfer, men en skulderskade åpnet opp for en annen vei. Etter flere år i statene har artisten vendt hjem til Norge, og gitt ut tre singler fra den kommende EPen kalt «Implosion». Den første singelen «Young Boy», utgitt på Diamond Club, ble lagt til på flere av Spotifys store lister. Andresingelen «People Rush» ble populær på flere norske radiokanaler. «Passive-Aggressive» følger opp med den avslappede indiesounden Jullum har skapt.

En forsvarsmekanisme

Jullum behersker indie-sjangeren godt, og har behagelig stemme med akkurat riktig mengde edge

Låta beskriver hvordan mange tyr til passiv aggressivitet for å tilpasse seg situasjoner og miljøer vi egentlig ikke passer inn i. Jullum sier selv at sangen handler om hvordan passiv aggressivitet er en kortsiktig forsvarsmekanisme.

I stedet for å beskytte mot direkte konflikt er det ofte med på å undertrykke din identitet. På et punkt vil begeret renne over.

Også låtas utforming kan føles noe passiv-aggressiv. Den starter i det små, med en lett driv. Jullums rolige stemme fyller klimpringen med alvorlige strofer som «In stormy seas I’m longing home, in stormy seas I dont belong.» Refrenget er noe kraftigere, men det føles litt som at noe blir holdt igjen. Akkurat slik passivaggressivitet ofte føles.

Jullum behersker indie-sjangeren godt, og har behagelig stemme med akkurat riktig mengde edge til å stå frem i den jevnt rullende låta.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*