ILLT albumdebuterer med «Urhat»!

Foto: Jørn Veberg
Hardtslående og stjernespekket debut fra ILLT. Urhat er ute i dag gjennom Indie Recordings.

ILLT er prosjektet til den norske komponisten/gitaristen Roy Westad. Westad startet som gitarist, men etablerte seg som komponist innen filmmusikk i 2008. Siden da har han vært involvert i utallige film- og TV-prosjekter, og vant Gullruten for «Beste originalmusikk» i 2014.

Ekstrem metall har dog alltid vært hans hjerte nær, og prosjektet ILLT er et uttrykk for dette. På mange måter er det et «full circle»-scenario; gitarspillingen ledet ham inn i filmmusikkens verden, og erfaringene fra disse komposisjonene har vært instrumentelle i å definere ILLTs uttrykk.

Kontraster og kaos

— Jeg har en ganske schizofrenisk musikksmak, jeg kjeder meg lett, og jeg hater regler og grenser

Urhat oppsummeres godt som en «eklektisk, men sømløs blanding av groovy og svartmalt death/thrash/doom/rock». Motsetninger spiller godt på lag; det er brutalt dog likevel melodisk, moderne dog likevel rått i uttrykket. Det kontrastfylte sjangersammensuriumet reflekterer nok opphavsmannen selv, som har følgende å si om skiva (vår oversettelse, red. anm):

«— Jeg har en ganske schizofrenisk musikksmak, jeg kjeder meg lett, og jeg hater regler og grenser. Albumet ble skrevet på rent instinkt på mine egne premisser, og resultatet er en sjangeroverskridende og følelsesmessig berg-og-dalbane gjennom intens riff-basert metall.»

Med på innspillingen har Westad fått med seg musikere fra Megadeth, Soilwork, Chrome Division, og Nile. Urhat er mikset av Kurt Ballou (Converge) i Godcity, og mastret av grammy-vinnende Alan Douches. Spenn nakkemusklene!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*