Marius DC – Westender (EP)

Pressefoto

Vurdering

Marius DC – Westender 4/6Karakter 4
Den 10. september slapp den unge færingen sin aller første internasjonale EP, Westender.

Fra første stund byr Marius DC på en overlegen stil der han leker med flow og hard tale. Det tilsier at han har vært i rapmiljøet lenge til tross for et pauseår under pandemien.

Rapperen Marius Dam Christophersen (Marius DC) er fra Færøyene og er bare 17 år gammel. Han har allerede rukket å bli et aldri så lite undergrunnsfenomen og unikum. Tidligere i år fikk vi endelig presentert artisten i Norge, hvor «Gasoline» gikk rett inn på spillelistene til NRK P3X. Dette er bare et par uker før han opptrådte på den anerkjente bransjefestivalen The Great Escape.

Overbevisende ungt tilskudd

Uttalelse, levering og skrivekunnskapene er overbevisende og anbefales for de fleste som liker sjangeren.

Uttalelse, levering og skrivekunnskapene er overbevisende og anbefales for de fleste som liker sjangeren.

Når vi går videre så dukker det fort opp flere kjente navn og tema som han legger inn for å assosiere sammensetninger. Dette gjør teksten interessant for lytterne, ved at man kan finne morsomme poeng i hva 17 åringen skriver. Slike tekster hinter til at Marius ikke startet med rap i går.

De utvalgte beatsa som er brukt og feelingen i låtene er sammenhengende og ganske like gjennom hele ep`n. Det kan regnes som litt ensformig, men samtidig virke som det er en del av planen.

Marius siste låt «Teenage drama» gir en litt annen vending i forhold til de andre låtene. Her viser han en litt mer ny moderne og roligere låt preget av autotune og fengende vers.

På radio allerede som 15 åring

Marius er langt ifra ukjent i hjemlandet Færøyene, der han på sensasjonelt vis ble nominert til hele fire(!) priser og tok hjem tittelen «Årets Nykommer» under Faroese Music Awards. Dette etter bare noen få singler og én EP i 2019.

Da han var 15 år tok det ikke lang tid før ryktene begynte å bevege seg ut fra landegrensene til det lille landet godt ute i Atlanterhavet. Noe blant annet KarriereKanonen i Danmarks Radio (ikke ulikt Urørt i Norge) grep fatt i. Historien starter derimot ikke der.

Marius DC lager musikk med identitet fra Færøyene, men for verden. Óg, han skriver alt selv.
Kunstner siden barneskolen

Marius har vært en kunstner allerede siden barneskolen.

Marius har vært en kunstner allerede siden barneskolen. Spoler vi litt tilbake i tid finner vi en svært ung gutt som bare i en alder av 10 år var den yngste noensinne til å holde en egen profesjonell kunstutstilling på Færøyene, og bare tre år senere, som 13-åring, opptrådte han på scenen for første gang som musiker. Derfra har det vært musikk for alle pengene, og ambisjonene har alltid vært skyhøye. Dette ikke uten grunn.

Det er utvilsomt noe unikt over det hele, og man kan ikke bli annet enn imponert og entusiastisk på vegne av den pur unge gutten i hans karakteristiske stil med tykke briller og hettegenser, med non-stop flow og sterk selvtillit.

Pandemiåret 

Året 2020 ble for Marius, som for de fleste andre musikere, et litt merkelig form for pauseår fra det meste som har med opptredener å gjøre, men han har likevel brukt det effektivt. Nå er han klar med ny musikk, for en større folkemasse, og til tross for sin svært unge alder: i en litt mer voksen utgave. – som 17-åring.

Ikke bare dét. Nylig spilte han også på den store bransjefestivalen The Great Escape i Brighton og Hove, England. Trolig som en av de absolutt yngste der. Vi ser frem til å følge talentet videre!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*