Ingeborg Oktober slipper singelen 2018

Foto: Lars Martin Hunstad
For en tid siden skrev vi om den første singelen fra det neste albumet fra Ingeborg Oktober. Nå er hun ute med en ny singel, og denne gangen er det tittellåten fra albumet som skal hete 2018.
*Triggeradvarsel: Selvmordstematikk*

Ingeborg Oktober om låten:

Låta 2018 handler om året etter dødsfallet og alle de rare impulsene jeg fikk etterpå. Behovet for å være destruktiv, knuse greier, gjøre noe ulovlig – men å være alt for ordentlig til sånt, og kanskje til og med misunne de som fikk det til. Nesten ett år etter han døde fylte jeg 24 år, og jeg husker at jeg la meg den kvelden og begynte å gråte av glede da jeg innså at jeg tross alt ville leve. Jeg satte meg opp i senga, strakte meg etter gitaren som ofte lå i senga med meg og skreiv låta. Jeg tok all smerten, og pakka den inn i en nonsjalant og fandenivoldsk melodisk pakke. Å skrive det ned var som å hugge løftet inn i en stein; jeg overlevde, og hadde bestemt meg for å leve.

«2018 va et fucka år»

Låten er sterkt påvirket av at Anne Lise Frøkedal sitter i produsentstolen sammen med Ingeborg Oktober. Det er et lett og luftig lydbilde med gitarspill i indie-land. Trompetspillet til Jan Ivar Kinn Ekroll må også nevnes. Det løfter låten på en strålende måte. Nå ser vi fram til albumet som kommer ut i januar 2022.

Musikere:
Ingeborg Schistad Tiltvik (gitar og vokal)
Vegard Lien Bjerkan (tangenter)
Ida Karoline Nordgård (bass)
Markus Wisth Edvardsen (trommer)
Anne Lise Frøkedal (gitar)
Jan Ivar Kinn Ekroll (trompet)

Behøver du noen å snakke med? Mental Helse sin hjelpetelefon har døgnåpent og nummeret er 116 123.

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/album/0ehbMAJnr1Ei0Fy8CEgsIO?utm_source=generator» width=»100%» height=»80″ frameBorder=»0″ allowfullscreen=»» allow=»autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*