Klish og Erling Ramskjell slipper låt to fra sitt nye prosjekt

Estetikk: Martin Losvik
«Plottet» er låt nummer to fra prosjektet til Klish og Erling Ramskjell, Hva er det som spiser meg om natten. Det er etterfølgeren til «Grusomt fort» som ble sluppet for knappe to måneder siden.

«The plot thickens» er et engelsk uttrykk for når noe begynner å dra seg til og tar uventede vendinger. Betyr dette at vi nå begynner å se konturene av hva dette prosjektet skal bli? Tja, hvem vet. For å sitere halvparten av konstellasjonen, ordkunstneren Erling Ramskjell: «Å slippe enkeltlåter fra helhetlige plater, føles som en litt keitete striptease. Men siden vi nå snart skal ut og påbegynne livet vårt som liveartister, kjører vi «Plottet»  ut i verden, som en liten av- eller egentlig på-ledningsmanøver.» 

«Du sa æ fornærma din intelligens, haha, nei, kan’ke fornærme nokka som ikke fins»

Fristende smakebit

Om låten sier makker Klish dette: «At den heter «Plottet» er jo noe så sjeldent som en oppriktig tittel/uttalelse fra oss, der vi innrømmer plottet vårt om å herske over fjordene og alle de små plassene med rar og rask sang…»

Intervju med KLISH.

Låten åpner med piano og skittent gitarspill, før Klish kommer rappende inn fra venstre. Ramskjell synger på refrenget, «Blir plottet tjukkar nu, så stivna det» og låten driver framover tøft og rytmisk med smakfulle innslag av synth. Over disse rytmene dras det til med en syrete gitarsolo sånn omtrent midtveis, før det toner ut med akustisk gitar og en ølboks som åpnes. Nok en fristende smakebit fra Ramskjell og Masternes.

Skiva kommer for øvrig 2. september, det er bare å sette merke i kalenderen. Et stort merke!

Kommende konserter:

11.08: Varangerfestivalen, Vadsø
01.09 Internasjonalen, Oslo- «Kvelden før kvelden, jukse-slipp.  Duokonsert
08.09: Hamsunsenteret, Hamarøy
09.09: Driv, Tromsø
10.09: Harstad Kulturhus, Harstad
16.09: Sinus, Bodø
24.09: Arktisk Kultursenter, Hammerfest

[iframe style=»border-radius:12px» src=»https://open.spotify.com/embed/album/0cr88MSAizIteglSqE6OtC?utm_source=generator» width=»100%» height=»80″ frameBorder=»0″ allowfullscreen=»» allow=»autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture»></iframe]

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*