Punk-rockerne i Bakrus joiner Indie Recordings familien!

Promobilde av Bakrus. Foto tatt av Kristen Knutsen Trøen
Foto: Kristen Knutsen Trøen
Punk-rock kvartetten fra Røros blir en del av Indie Recordings familien!

Det er ikke akkurat punk rock man ser for seg når man tenker på den historiske og sjarmerende fjellbygda Røros. Men dette er altså hjem og starten for Bakrus, en eksplosiv punkrock kvartett full av energi. Bakrus er et band med mye kontraster, og deres norske tekster spenner fra tema som kjærlighet og nærhet, til sinne og fortvilelse, og om hvordan man egentlig blir voksen. Rask og aggressiv pønk brytes opp av rolige melodier og sår tematikk, og det hele leveres med sinne og engasjement.

Bakrus består av Jonas Jansen Ramsfjell på vokal og gitar, Steffen Lilleevjen på gitar, Vegard Moan Viken på bass og Odd Ragnar Bukkvoll på trommer.

«Det er ganske begrensa hva man tør å drømme om når man er pønkband på Røros, så at vi nå får jobbe med Indie Recordings er rett og slett helt sjukt. Det går bare oppover herfra, eller bortover, åkkesom.», forteller bandet.

[iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/XlmbRlwQ7f0″ title=»YouTube video player» frameborder=»0″ allow=»accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture» allowfullscreen></iframe]

Ut av hjemmestudioet og ut i verden

Sola Johnsen fra selveste DumDum Boys er også en av bandets fans «De er tightere de her enn det vi var i den alderen. Gutta her beviser at punken lever igjen.»

Siden bandets debutsingel i 2016 har Bakrus lagt en stødig grunnmur for karrieren. Vi anmeldte debutskiva fra 2018, Tynn Kjærlighet. «[…] en karismatisk debutskive som vitner om både potensial, vilje, og evne». Bakrus har siden starten fått et godt rykte på seg som et energisk liveband, og kom på andreplass under TM:Live i 2018. Under release-konserten for «PER» viste Bakrus nettopp hvor engasjerende de kan være på scenen, og klarte å selge ut førsteopptrykket på utgivelsen før konserten var over. Sola Johnsen fra selveste DumDum Boys er også en av bandets fans «De er tightere de her enn det vi var i den alderen. Gutta her beviser at punken lever igjen.»

På det nye albumet har bandet for første gang tatt steget ut av hjemmestudioet på fjellet og inn i det de selv beskriver som et «ordentlig studio». Med Per Borten (Spidergawd) som produsent i studioet hans Sørgården Studio, samt mange lange timer og sene kvelder med hardt arbeid av bandet, er Bakrus klare for å levere et album som stadfester bandets talent og dedikasjon. Etter et ganske turbulent år bak oss, har de fått mye å reflektere over og å skrive om. Dette er et album med tekster rundt tema som fortvilelse, det å ikke passe inn og mangel på selvfølelse. Tekstene er hentet fra innerst i hjertet og nederst i gjørma, og leveres med heftig punk rock!

— «Rock, pønk, svette, anger, tapte muligheter, selvmedlidelse. BAKRUS!! Velkommen til Indie Recordings – vi gleder oss til å danse i gjørma med dere!» – Erlend Gjerde, Managing Director hos Indie Recordings.

Diskografi:
2016 – “Psykostisk Hverdag” – singel
2018 – Tynn Kjærlighet –  album
2019 – PER – album
2021 – Nytt album TBA

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/artist/39a2C2n0YAiIwAPJTzHUu8″ width=»300″ height=»400″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*