Låta «Streng», Påskekrim og musikkvideo fra Dog Vally Fever

Dog Valley Fever - Pressefoto 1 - Foto av Alexander Rostad
Foto: Alexander Rostad
Bikkjene fra «Hunnda’n» slipper i dag låta «Streng», som har en litt slik «Here’s Johnny»-vibe, noe som passer godt i disse påsketider (les: påskekrim). Låta slippes på Klokkereint.

Dog Valley Fever har sitt opphav i «en ta’ Norges mæst internasjonale bydeler – Hunndalen».  Med det sagt er muligens ordspillet ganske innlysende. Med låter som “Rassister og miljøsvin” og “Hællvette” blir Dog Valley Fever omtalt som et band med en agenda, enten de vil eller ikke. Skråblikket på samfunnet leveres med glimt i øyet, og i musikken hører man både begjær, motstand ogråskap. Feberen oppstår når det multikulturelle møter det velkjente bygdedyret, og Dog Valley Fever mener det er denne feberen samfunnet trenger for å en gang kunne bli bedre.

Dog Vally Fever er en leken og folk-punktete trio med rytmeseksjon, kontrabass, gitar og sang, som leveres med glefsende gloser på «kav totning», som både kiler, irriterer og treffer deg rett i mellomgulvet.

Dog Valley Fever - Streng - Cover
Foto: Coverart
Årsak, virkning og varierende grad av impulskontroll

Dagens ferske låt skal følges opp med en aldri så liten påskekrim.

Hva gjør onde handlinger med de som utfører dem? Føles det like ille å holde en ugjerning skjult, som å bli å bli tatt for den? Eksistensen er «streng» med sine gitte premisser for årsak og virkning, og denne låta og, kommende videoe, er en skildring av mangelen på impulskontroll og de kaotiske ringvirkningene det kan gi.

«Streng» er et gyngende beist av en låt som tar for seg de uunngåelige premissene for all menneskelig aktivitet. Årsak, virkning og varierende grad av impulskontroll former våre skjebner. Ikke så rent sjeldent går ting ganske så skeis. Streng handler om det nanosekundet du tar et aktivt valg. Du har kanskje tenkt på noe lenge, men selve tidspunktet hvor du “trykker på knappen” er helt unikt. Samtidig har alle valg et strengt regime av ringvirkninger, uavhengig av om du tar et godt eller dårlig valg.

Dagens ferske låt skal følges opp med en aldri så liten påskekrim. Den ser du på på Dog Vally Fever sin Facebook-side, frem til slippet av musikkvideoen på Langfredag (2.april).

Medvirkende på «Streng» er Nils Jørgen Nygaard Kraft på vokal, kassegitar og piano, Uri Sala på kontrabass, Sven Andréen på trommer, perkusjon og miks og master.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*