Sara Wolff – When You Left the Room (EP)

Foto av Sara Wolff. Fotograf: Marieke Macklon
Foto: Marieke Macklon

Vurdering

Sara Wolff – When You Left the Room 4/6Karakter 4
Sara Wolff er fra Bergen, men holder for tiden til i Liverpool. Hun har bakgrunn fra LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts) og er nå ute med EP-en When You Left the Room. Det er hennes første utgivelse, og Sara Wolff beskriver selv musikken sin som «indiepop med innslag av jazz og folk, med mye vekt på tekst og historie.»

Med en stemme som kan minne litt om både salige Nico og Cate Le Bon, tar Sara Wolff oss med på en fem låter lang reise på When You Left the Room. Tekstene omhandler bl.a. hvordan man kan bli behandlet nedlatende og puttet i bås på grunn av kjønn og ikke individuelle kvaliteter.

Foruroligende tekster i vakre arrangement

Låtene er vakkert arrangert og instrumentert, med tekster som gir oss en underliggende følelse av at noe skurrer. “Oh bless your little toffee heart / don’t you let them sting you when you tear their hive apart”, synger hun i åpningslåten «Cotton Socks». En låt som hun selv sier handler om maskulin hersketeknikk.

Låtene er vakkert arrangert og instrumentert, med tekster som gir oss en underliggende følelse av at noe skurrer.

«You Like Talking About Yourself» handler om narsissisme som et lite sympatisk trekk. Kledd i nedstrippet musikalsk drakt duver låten framover med den merkelige tekstlinjen «What have you done? You ate my firstborn son» innbakt.

«Get Away for a While» avslutter EP-en, og må kunne kalles tittellåten, siden åpningslinjen er «It happened when you left the room». En stillfaren låt om å få pusterom og om å starte på nytt. Det er en fin avslutning på en lovende debut. Vi får helt sikkert høre mer fra 23-årige Sara Wolff.

When You Left the Room er spilt inn i Eve Studios i Manchester. Wolff spiller gitar og klokkespill på noen av låtene, men får ellers hjelp av Adam Rothschild på gitar og farfisa, Sam Maddison på gitar, Andrew Lockhart på trommer, Steven Holmes på bass, Jack Mitchell på fiolin, Rebekka Anstem, Enric Verdaguer og Mimi Serbedzija på kor og Rich Bond på piano. Albumet er produsert av Sara Wolff og Adam Rotschild.

Les intervju med Sara Wolff i magasinet Bido Lito.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*