OnklP og Slekta – Sorry for i går

Foto: Pål Laukli

Vurdering

OnklP og Slekta – Sorry for i går 5/6Karakter 5
Torsdag den 1. april leverte OnklP og de Fjerne Slektningene (Slekta) med venner den beste livestream-opptreden jeg har sett under pandemien. Konseptet ble en perfekt introduksjon til det nye albumet Sorry for i går, som er produsert av Johan Larsson og utgitt via Universal Music 2. april.

Siden de er kjent for levering av sterke sangtekster om temaer som kjærlighet, håp, dop og død, valgte de å oppsøke et av stedene i landet hvor det har vært mest dop, død, kjærlighet og håp. De la releaskonserten til Gamle Glittre Sanatorium i Nittedal, og streamet det direkte på vierlive.no. Live-konseptet ble regissert av Mattis Goksøyr og lokalet var en nedlagt anstalt.

– Når koronaen gir oss muligheter til å løsrive oss fra å måtte stå på en scene for å holde konsert, så måtte det bli enten fra et fengsel eller en institusjon. Alle har oppført seg ganske ålreit i det siste, så det ble sistnevnte, sier OnklP om konserten på Gamle Glittre Sanatorium.

Vi fikk fremført kjente slagere, samt låter fra det nye albumet som ble vist for første gang. Det velgjorte konseptet var så bra produsert at det hele virket spilt inn på forhånd. Det føltes som en lang musikkvideo. Kan trygt si at de involverte nok en gang har gjort en perfekt levering.

Sorry for i går

I et intervju med Dagbladet forteller OnklP at Sorry for i går ble spilt inn i Berlin like før verden stengte i fjor.

Plata er suksessoppskriften OnklP og Slekta, med medlemmer fra Oslo Ess og Turbonegro sitt fjerde studioalbum.

Plata er fra suksessoppskriften OnklP og Slekta, med medlemmer fra Oslo Ess og Turbonegro sitt fjerde studioalbum. Det har gått seks år siden det sist kom et studioalbum fra denne kanten. De fortsetter å imponere med enda ei bunnsolid plate til samlingen.

Det var sluppet to låter på forhånd. Den nydelige «Perler på en snor» og tittelsporet «Sorry for i går». Begge med musikkvideo.

«Sorry for i går» ble sluppet den 1. januar, og var første smakebit fra albumet. 2020 var et hardt år, hvilket gjenspeiles i tittelen og lanseringsdatoen. I låta reflekteres det over slutten på noe tungt og starten på noe nytt. Musikalsk en typisk OnklP og Slekta-kreasjon, som ga god indikasjon på hva vi kunne glede oss til.

Musikkvideoen til «Sorry for i går» er produsert av Tangrystan i samarbeid med SMFB og regissert av Meriam Braanaas. Her fikk fans bidra med innsendte klipp fra når ting går galt. Det ble en fin miks med blanding mellom bandet i studio og de innsendte filmklippene.

[iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/0yhzumQOvT4″ title=»YouTube video player» frameborder=»0″ allow=»accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture» allowfullscreen></iframe]

Verdt å vente på Sorry for i går

Sorry for i går var verdt ventetiden. Vi får godlåter på rekke og rad fra start med låta «La dem leve» til slutt med «Skjeletter i skapet». Plata er gjennomgående solid. Gode tekster, fete riff og flow slik vi kjenner OnklP og Slekta.

OnklP og Slekta vet hvordan varene skal leveres, det er sikkert.

Lytteren får opptil flere muligheter til å kjenne seg igjen i låttekstene. Alt etter hva hver enkelt tolker. Vil tro det er lett å relatere til refrenget i «Tro meg (ikke stol på meg)». Noen ganger er det skikkelig vanskelig å legge seg. Det er heller ikke enkelt å stå opp når man først ligger.

Sammen med «Sorry for i går», «Perler på en snor» og «Skjeletter i skapet» troner «Min ting» blant favorittene på plata. Det hjelper nok at låta gjestes av Pant og Jaa9. Jeg liker veldig godt disse samarbeidslåtene hvor de er flere som rapper i samme låt. OnklP og Jaa9 er jo allerede en suksess, med Pant ble det bare helt herlig. Låta var blant de som ble spilt under releasekonserten og satte seg raskt som en favoritt. Veldig godt gjennomført med stemning som smittet helt til sofaen.

La oss nå håpe det ikke tar alt for lang tid før vi får mulighet til å ta i mot disse nye låtene som et publikum foran en scene og ikke skjerm.

OnklP og Slekta vet hvordan varene skal leveres, det er sikkert.

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/album/6DEKo8N8LWSiwQvo2I2h99″ width=»300″ height=»380″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*