Sleep Kicks – The Afterdrop: Poppig og melankolsk postpunk

Foto: Ingeborg Landbakk-Pettersen
For en drøy uke siden var undertegnede på slippkonsert med det norske bandet Sleep Kicks på Revolver. Albumet de slapp denne fredagen har tittelen The Afterdrop, og er definitivt ett av de albumene jeg har hørt mest på de siste ukene.

Vurdering

Sleep Kicks – The Afterdrop 5/6Karakter 5
Melodiøse låter

Det er også definitivt ett av de beste albumene jeg har lånt øre til så langt i 2023. Det som først og fremst kjennetegner The Afterdrop er de gode, melodiøse låtene.

Det som først og fremst kjennetegner The Afterdrop er de gode, melodiøse låtene

Sleep Kicks består av Terje Kleven på gitar og vokal, Stephen Gardener på bass og synth, Frode Gundersen på trommer og Jørn Landbakk på gitar og kor, og noen av dere vil nok ha hørt låtene bandet har sluppet i forkant av albumet, «No Chains», «Words in Vain» og «Neptune.»

Vi kommer inn i The Afterdrop sitt univers gjennom instrumentallåten «Reflections,» og som tittelen tilsier framstår den som ettertenksom og reflekterende. Låten går rett over i før nevnte «No Words» med sine skarpe gitarer, effektfulle bass og dråper av fint synthspill. Postpunk møter pop og indie og mikses til en god blanding.

«Breaking through the static noise/Is there room for one more voice?/Do they listen?/Do they care?»

Sterk og sjelfull stemme

«Neptune» er usigelig trist og vakker, og stemmen til Kleven bryter gjennom og framstår som sterk og sjelfull. Morten Harket har vært nevnt, og det er slett ingen dårlig sammenligning. Stemmen hans bidrar i alle fall i stort monn til det store, og til dels storslagne lydbildet til Sleep Kicks.

The Afterdrop fortjener en klokkeklar femmer

De gode låtene kommer i det hele tatt på rekke og rad. Foruten de som er nevnt, fester låter som «Silencer,» «No Chains» (med superfin koring) og «Orbiting» (sjekk postpunk-bassen i starten) seg fort og godt. Så avsluttes albumet med den neddempete og vakre «No Coming,» hvor vokalist Terje Kleven virkelig får vist hvilken strålende vokalist han er.

Albumet er innspilt hos Ole og Silje Huleboer i Chaka Khan Studio og er mikset av Morten Øby i Taakeheimen Lydrike. Konklusjonen er at vi virkelig trenger et band som Sleep Kicks. The Afterdrop fortjener en klokkeklar femmer.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*