Tons of Rock 2023: Fullt kjør med slurete Clutch

Foto: Hans Martin Høydahl
Clutch spiller hardt og heftig, men det blir litt mye av det samme.

Vurdering

Clutch på Tons of Rock 4/6Karakter 4

Clutch spiller bredbent rock. Det minner litt om stonerrock, men er litt punka for stilen. Noen låter er litt mindre punk. Da drar de på med gitarvegg og tidvis intens vokal. Heftig tromming holder takta. Jeg kan like dette. Innimellom er det litt rapping i vokalen. Da matcher de intensiteten til Rage Against The Machine. Ganske massivt og aggressivt lydbilde.

Det er morsomt en stund, men manglende dynamikk gjør at låtene går litt i ett.

Vokalisten spytter ut orda aggressivt. Punkete stoner eller egentlig nærmere scandirock. Carburators er vel nærmeste norske band. Dessverre blir låtene litt for like i uttrykket. Det er morsomt en stund, men manglende dynamikk gjør at låtene går litt i ett. Det blir for repeterende i lengden og da mister jeg interessen.

Foto: Hans Martin Høydahl
Bare nesten

Deres mest kjente låt «Electric Worry» innleder som sørstatsrock. Det noe ZZ TOP over denne. Det mener jeg som et kompliment. Den lett bluesete, bredbente sørstatsrockeren er deres beste i kveld.

De spiller godt, og vokalisten er intens og god, men det blir bare nesten for meg

Etter den er det tilbake til det samme kjøret. Full pupp på aggressiv rock uten noe dynamikk. Denne gangen riktignok med gitarsolo. Det hadde sikkert hjulpet om jeg hadde satt meg mer inn i deres diskografi, slik at jeg hadde kjent låtene bedre, men det blir likevel for meg litt slitsomt med en times konsert som stort sett er konstant kjør i samme duren. De spiller godt, og vokalisten er intens og god, men det blir bare nesten for meg. En svak firer.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*