Tons of Rock 2023: Witch Club Satan skapte svart messe på Moonlight Stage

Foto: Johannes Andersen
Witch Club Satan formidler en viktig og sterk historie så nerver og gåsehud gjør seg gjeldende. På Moonlight Stage bød de på masse teatralitet med kraftfulle feminine aspekter

Vurdering

Witch Club Satan på Tons of Rock 2023 5/6Karakter 5

Witch Club Satan er et av de raskest voksende black metal-bandene i verden i dag. Med sin feministiske og okkulte black metal skaper de et dramatisk musikalsk ritual. Nøkkelord er primalskrik, blod, støy og blasfemi i en ekstremistisk kunstnerisk gavepakke.

Dramatisk vekst

Witch Club Satan er et av de raskest voksende black metal-bandene i verden i dag

Bandet består av Victoria Røising (bass), Johanna Holt Kleive (trommer) og Nikoline Spjelkavik (gitar). Selv om bandet er relativt ferskt (i alle fall sett i forhold til mange av de øvrige bandene på Tons of Rock så har de rukket å skaffe seg et hengivent publikum, og det har vært veldig spennende å se utviklingen i antall publikummere dette bandet har opplevd.

Witch Club Satan maner frem kraftfulle følelser på Tons Of Rock. Foto: Johannes Andersen
Hysteria

Live på Moonlight Stage er det teatrale i fokus fra første minutt og WCS kjører på med mye av effektene vi har blitt vant til å forvente fra de. Jeg vil tro at det er på grunn av lengden på settet at de har valgt å ikke ha med et par av de elementene (plastforhenget og å hive seg ut i publikum) som har gjort de så bemerket rundt om i landet vårt. «Water Girl», «Hysteria» og «Solace Sisters» er, som alltid, magiske verk når bandet fremfører de live.

Witch Club Satan har en spennende fremtid foran seg. Foto: Johannes Andersen
Water Girl

Det sterkeste inntrykket, for undertegnede, er fremføringen av «Water Girl»

Det sterkeste inntrykket, for undertegnede, er fremføringen av «Water Girl». Witch Club Satan formidler en viktig og sterk historie på fortreffelig vis så gåsehud og nerver står i fullt spenn. Bandet byr på teatraliteten man forventer fra norsk black metal, men de sterke feminine aspektene drar det hele opp i en helt annen sfære.

Trampeklappet fra salen vitner om at de aller aller fleste likte det de hørte. Vi vil ha mer!

Fotogalleri: Johannes Andersen

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*