Tons of Rock 2023: Power metalfest med Powerwolf

Powerwolf @ Tons of Rock 2023 (Foto: Willy Larsen)
Tyske Powerwolf kommer på til en ekstremt pompøs intro. Bandet er så overdrevent sminka at det ser litt ut som tatt ut fra en tegneserie.

Vurdering

Powerwolf på Tons of Rock 5/6Karakter 5
Power metal

De går rett på med raske, doble basstrommer og power metal med trøkk fra første tone. Bandet ser skumlere ut enn musikken er. Lettfattelig popete refreng med pompøst lydbilde.

keyboardisten kommer frem med en katolsk røkelesesurne som han svinger

I pausen før neste låt, snakker de om noe de kaller The Holy Heavy Metal Mess, og keyboardisten kommer frem med en katolsk røkelesesurne som han svinger. Jeg er litt usikker på hvor alvorlig de mener dette. De forsetter med «Incence & Iron», som er fengende og pompøs med en ganske popete melodi.

På sitt mest pompøse minner de veldig om Sabaton. Det er så overkill pompøst av det nesten er latterlig, men likevel er det fengende. Publikum liker det så godt at de starter en liten circle pit. Gitarsoloen her når ikke helt Iron Maiden-standard, men det er gøy, da!

Powerwolf @ Tons of Rock 2023 (Foto: Willy Larsen)
Rungende allsang

«Amen & Attack» gir litt allsang på sletta. Vokalisten har en veldig high pitch vokal her. Det er ikke der stemmen hans trives best. Folk klapper i takt, så det ser ikke ut til å dempe på stemningen i sola at vokalen innimellom er anstrengt. Vokalisten og keyboardisten danser før «Dancing With The Dead». Låta er lett pompøs, rask power metal. Den er mer direkte og lett i melodi enn mye annen power metal. Jeg liker dette overraskende godt.

Powerwolf drar med seg publikum på ååååhhh-synging. Det blir mye hytting med rockenever til en lett og mindre pompøs låt. Allsangen runger på ååååhhh-refrenget. Stemningen er på topp.

En vegg av doble basstrommer møter oss i en rask og voldsom låt

Powerwolf synger til damene på «Demons Are A Girl’s Best Friend». Svaret fra publikum er allsang og ååååhhh-synging. Fengende og enkel power metal som er medrivende. Et par, tre menn crowdsurfer lenge. Powerwolf kan trøkke til skikkelig. En vegg av doble basstrommer møter oss i en rask og voldsom låt. Vokalen er litt anstrengt fordi den er for høyt i registeret for hans eget beste. Det låter fortsatt milevis bedre enn Axl Rose. Fengende metal som får med seg publikum.

Bandet får folk til å hoppe samtidig før «Fire & Forgive». Her er et gitarriff som har en hook jeg kan like. Sekkepipesynth gir låta et spesielt lydbilde. Denne lette og fengende låta nikker litt i retning Dropkick Murphys. Powerwolf veiver med et eget flagg. Selvfølgelig har de eget flagg. «Sanctified With Dynamite» gir allsang og gøy stemning. Alle foran lydburet er helt med. Stemningen løfter seg enda et hakk under avslutningen «We Drink Your Blood». Selvfølgelig er det allsang til deres største hit. Jeg får litt gåsehud her jeg står. Dette er rett og slett moro. Låta er en perfekt avslutning på konserten med noe så sjeldent som et power metal-band med selvironi.

Fotogalleri: Willy Larsen

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*