Whitesnake med very special guests Europe på Hamar

Whitesnake Hamar-Vikingskipet 02.06.22
Joel Hoekstra fra Whitesnake slo ann tonen på Vikingeskipet Arena. Foto: Hans Martin Høydahl
Hamar og Vikingeskipet kunne virkelig slå litt på stortrommen i går kveld når to store headliners gikk på scenen, nemlig Whitesnake og Europe! Dette var absolutt stort og plutselig var det litt greit at Tjuvholmen Arena var okkupert av båter som lå i opplag grunnet lav vannstand på Mjøsa.

Bortimot 8000 fant hadde samlet seg foran Vikingeskipet for å overvære Whitesnake og entertainer David Coverdale, som faktisk har vært med fra starten tilbake i 1978. Noe som kjennetegner bandet er jo at det foregår en hel del utskiftinger, men Coverdale har stått grunnstøtt på scenen.

En magisk kveld i rockens tegn

Enkelte kan sikkert hevde at Coverdale har passert toppen og bruker ord som «utgått på dato» m.m.

Kvelden gav full valuta, men må nok innrømme med en aldri så liten klump i halsen at dette er faktisk slutten for Whitesnake live. Enkelte kan sikkert hevde at Coverdale har passert toppen og bruker ord som «utgått på dato» m.m., men her er jeg, personlig, helt klart uenig. men tidens tann setter sine spor. Uten å ta munnen for full, torsdag kveld var helt klart magisk i rockens tegn. En bør absolutt gi band som Whitesnake og Europe både kred og ikke minst respekt. Begge ha møtt både motgang og suksess og dette har kostet energi og ikke minst iherdig innsats. Det var ikke bare bare eller enkelt å komme med noe nytt på slutten av syttitallet og begynnelsen av åttitallet.

Foto: Hans Martin Høydahl
Gåsehud-tendenser

Jeg har nok noe mer tilknytning til Europe enn Whitesnake, da det ikke var tillatt med pressefoto under Europe fikk jeg jo muligheten til og få oppleve Europe i fulle drag og Europe er så utrolig mye mer enn bare Final Countdown! Kanskje er jeg noe farget i meningene men det blir nesten litt umulig å ikke bli fasinert og bergtatt når to band fra ungdomstiden går på scenen. Så får det liksom bare være at stemmen til Coverdale ikke har samme «punch» som tidligere, men det bør også være med i regninga at et snart 50 år gammelt rock’n’roll-liv tar på. Uansett var det gåsehud-tendenser, i positiv forstand.

Fortjener full respekt

Å få oppleve helter fra ungdommen som fortsatt holder mål på alle fronter, var en skikkelig god opplevelse.

Fikk med letthet den samme opplevelse på Hamar når de dro igang «Here I go again» som da jeg så musikkvideoen med samme navn fra 1987. Fyllt med delvis live og scener som nesten kunne ha blitt brukt i bilprodusent øyenmed. Sånne ting setter spor og når band grunnlagt midt på syttitallet fortsatt leverer som Whitesnake og Europe gjorde, så absolutt den fulle respekt!

Konserten på torsdag bød på kjente klassikere fra begge band, og de begge leverte så absolutt. Joel Hockstra som slo an tonen fra første stund og den fabelaktive bassist Tanya O` Callaghan, ble det opplevelser i kø. Å få oppleve helter fra ungdommen som fortsatt holder mål på alle fronter, var en skikkelig god opplevelse. Fantastisk levert av begge band!

Alle foto: Hans Martin Høydahl.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*