Dog Valley Fever slipper første låt og musikkvideo

Pressebilde av Dog Vally Fever. Foto tatt av Alexander Rostad
Foto: Alexander Rostad
Dog Valley Fever er ute med sin første låt «Rassister & Miljøsvin». Sjekk ut musikkvideoen her!

Dog Valley Fever har sitt opphav i «en ta’ Norges mæst internasjonale bydeler – Hunndalen».  Med det sagt er muligens ordspillet ganske innlysende.  De sier at «feber`n er den som oppstår når det multikulturelle møter det velkjente bygdedyret. Vi meiner det er denni feberen, som jo kjæm ta dessi møte`n, samfunnet treng for å en gong kunne bli bædre. I tillegg er såkalt «Valley Fever» en tilstand som oftest rammer bikkjer etter at dom græv og snuser i ørkenområder der dom får i seg muggsporer som gir dom depresjon og dårlig appetitt. Folk kan og få denni feber`n.»

Foto av singelcover til Dog Vally Fevers låt Rassister og miljøsvin

«Kanskje itte for ælle, men er artig læll»

Den nye låta «er kanskje itte for ælle, men er artig læll». Og det er så sant som det står skrevet. «Rassister & Miljøsvin» handler om at snart er den siste generasjon av denne rasen lagt i torva. Den har et akustisk utgangspunkt, med kassegitar, trommer og kontrabass. Det er en artig tekst med et skjevt smil og glimt i øye, i tillegg synger de på dialekt. Den er et stikk til de som alltid klager og vet best, ofte har det som de klager på aldri påvirket hverdagen deres i det heletatt. Den starter: «Den som klaga på ælt å ælle er faen meg fatti. Høll kjæften din å finn ut åssen du skar væra bli. […] siste genrasjon mæ rassister og miljøsvin er snart i grava».

Tekster er viktig for Dog Valley Fever, og de handler ofte om tolleranse og at det finnes flere måter å leve respektfullt på, og at vedtatte sannheter ofte bør utfordres. De sier at musikken inspireres av » ælt som sparker hardt og som kler tækster som er deilig å skrike, framført med kassegitar, kontrabass og trommer, tidvis piano, men ofte med digre amper».

Sjekk ut den rykende ferske låta og muskkvideoen nå.

Medvirkende på Rassister og Miljøsvin er: Nils Jørgen Nygaard Kraft – Vokal, kassegitar. Uri Sala – Kontrabass, vokal. Sven Andréen – Trommer, vokal, miks og master.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*