Queens Of The Stone Age – Bergenfest 2018

Bergenfest 2018 er i gang for fullt og Queens Of The Stone Age imponerer med rock slik bare de kan. For en start på årets festival!

Foto: Tuva Åserud

Gene Kellys Singing in the Rain begynner og lyset på hovedscenen fader ned i det gutta fra QOTSA går på. Publikummet på Plenen jubler i det dronningene begynner sine 90 minutter med knalltøff rockemusikk. Rett fra start er det ingen tvil om at gjengen mestrer hvert sitt instrument og vi får allerede som sang nummer to en råtøff versjon av No One Knows. Sangen bryter ut i Bergenfests kraftigste trommesolo før sangen avsluttes. Publikum er i ekstase og forstår hva det er de har i vente.

God lyd

Vokalist Josh Homme skuer utover publikum med en tent sigarett i munn. – Let’s dance and be free, shall we? kommer det fra Homme i det konserten braker videre. Vi får høre flere sanger fra bandets nyere skiver, det sitter veldig godt. Smooth Sailing, I Sat By The Ocean og Go With The Flow skaper jubel i publikum og det hoppes vilt fremme ved scenen. Bassist Michael Shuman og trommeslager Jon Theodore jobber fryktelig godt sammen og legger ned et solid fundament for resten av bandet å riffe over. Det skal legges ved at jeg har sett få trommeslagere slå så hardt som det Theodore gjør, og dette attpåtil i én og en halv time i strekk.

Les også: Bergenfest – Dag 1

Bandet har over sine nesten 20 år etablert seg en tydelig sound, noe de på eksemplarisk vis klarer å opprettholde live. Sangene er rifftunge, preget av gitarsoloer, men likevel med en utvilsomt sterk beat i bunn. Det å skru god lyd på festival kan være utfordrende. Væromslag og korte lydsjekker gjør saken vanskelig og lyden kan fort skuffe. Bergenfest har likevel imponert med generell god lyd, spesielt under QOTSA. Hommes vokal kommer tydelig frem og de tre gitarene er lette å skille fra hverandre. Bassen og trommene sitter som et kraftig slag i magen og det hele er i grunn en fornøyelse å høre på.

Gitarist Troy Van Leeuwen leverer i klassisk stil godt gitarspill. Foto: Tuva Åserud

Usmakelig, men sjarmerende

Selv om bandet drives at sine tøffe gitarriff skal det legges ved at vokalist Josh Homme imponerer på vokal, dog på sin helt egne måte. Homme er, slik han alltid er, en svært arrogante og usmakelig karakter, men samtidig en av Bergenfests mest sjarmerende typer. Selv med sin holdning viser han tirsdag kveld en reflektert, og i grunn trivelig, side av seg selv også. Homme er i starten tilbakeholden og kald, men blir utover stadig mer pratsom. Han engasjerer seg med publikum og forteller blant annet at han er veldig glad i Norge og at hans bestefar er født og oppvokst ikke langt fra Bergen. – You guys are fucking awsome! roper Homme og konserten går mot sin ende. 

Ekte rockere

Temperaturen synker stadig utover kvelden, men det koker fortsatt i publikum i det QOTSA nærmer seg slutten av sitt 90-minutter lange sett. Vi har fått høre et gjensyn av gamle klassikere samt flere av bandet nyere sanger og bandet har gjennom hele konserten imponert. QOTSA er kanskje et av de siste ekte rockebandene der ute holder koken deretter. Likevel strekker det ikke helt til topp, men er et av Bergensfest 2018 sine desidert største høydepunkter.

Queens Of The Stone Age – Bergenfest 2018: 9/10

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*