Inferno dag 2 – Legenders kveld

Arthur Brown. Foto: Hans Martin Høydahl
Dag 2 bød på legender fra nesten 60 år med varierende sjangre og lydbilder. Både band og publikum leverte som forventet. Inferno er bypåske på sitt beste.

Hovedscenen på dag 2 av Inferno Metal Festival 2024 bød på Gorgoroth, Solstafir, Carpatian Forest, Vltimas og legenden Arthur Brown. På John Dee vartet festivalen opp med band som Mantar, Umbra Conscientia, Vorga og Extermination Dismemberment.

Celestial Scourge på Vaterland

disharmoni sin utsendte startet imidlertid fredagen på Vaterland der Celestial Scourge holdt fort på starten av dagen. Idet de sparket i gang settet sitt med «The Advent of Deities» var det lite tvil om at det lønte seg å starte festivaldagen med nettopp denne gjengen. Bandet består av medlemmer fra allerede etablerte navn som Blood Red Throne, Ruun, Vorbid, Deception og You Suffer, og kvaliteten i det gjengen leverte skinte fort gjennom. Eirik Waadeland leverer som alltid bunnsolid på vokal og bandet fremstår som en drivende aggressiv kraft – dog denne dagen ispedd masse godt humør og humor. Innertier!

 

Etter Celestial Scourge fulgte Deception opp med tung symfonisk death metal av høy klasse. Det skyller en bølge av kvalitetssterk death metal gjennom landet om dagen, og det er bare å la seg rive med. Knallsterk start på Lørdagen.

The God of Hellfire

Inne på Rockefeller var det legenden Arthur Brown som fikk gleden av å være første band ut. Helt tilbake i 1967 skapte denne gjengen overskrifter med ekstrem sminke og flammende hatter. Han krediteres ofte med å være direkte inflytelse for Alice Cooper og alt det som fulgte etter det. En gudfar for sjangerne vi har blitt så glade i.

På John Dee var tiden kommet for Vorga. Bandet feiret albumslipp for albumet Beyond the Palest Star fra scenen i stor stil. Det ble tungt, med både progressive og symfoniske elementer. Karlsruhe-gutta er helt klart noen å se opp for i tiden som kommer.

Vorga feiret albumslipp med et fantastisk sett på John Dee. Foto: Hans Martin Høydahl
Råsterke Umbra Conscientia

For undertegnede var det også denne dagen den minste scenen som bød på de største musikalske skrikene. Umbra Conscientia fra Costa Rica og Tyskland leverte et black metal-sett som ikke står tilbake for noen. Rett og slett en rå opplevelse å se live. Etter denne gjengen kom energiske Extermination Dismemberment med brutal death metal som fikk samtlige i publikum til å bevege på seg.

Tung death metal fra Extermination Dismemberment! Foto: Hans Martin Høydahl
Tung death metal fra Extermination Dismemberment! Foto: Hans Martin Høydahl

Siste band på John Dee var Mantar – en tysk duo som har vokst i anseelse på relativt kort tid. På scenen plasserte de seg slik at vokalist/gitarist Hanno Klänhard stod ansikt til ansikt med trommeslager Erinc Sakarya. Mantar bød på et sett som gjorde det lett å kjenne igjen inflytelsen fra blant annet de punkete elementene man kan høre igjen i svartmetallen, blant annet hos Darkthrone.

Hanno Klänhard fra Mantar. Foto: Hans Martin Høydahl
Hovedscenen

På hovedscenen vartet Vltimas opp med et kraftfullt sett, og Carpathian Forest samlet kveldens første virkelig store folkemengde. Deretter fulgte post-metal-legendene Solstafir opp med et sjelfullt sett.

Kveldens headliner, Gorgoroth, var like grim og farlig som man er vant med. En sterk headliner som gjennom årtier har vært en av de sterkeste stjernene på svartmetall-himmelen.

Gorgoroth på Rockefeller. Foto: Hans Martin Høydahl

Dag 3 venter!

 

Fotogalleri: Hans Martin Høydahl

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*