Inferno dag 1 – Underdogenes seier

Kampfar på Inferno. Foto: Hans Martin Høydahl
En gråtkvalt himmel over påske-Oslo la ingen demper på Inferno Metal Festival 2024 sin første dag. Det ble varmt, klamt og intimt i det smekkfulle forhenværende Torggata bad. Et storfornøyd publikum fikk akkurat det de ønsket seg.

Hovedscenen på dag 1 av Inferno Metal Festival 2024 bød på Konvent, Keep of Kalessin, Nordjevel og ekstremmetal-legender som Kampfar og Candlemass, men det var John Dee som nok trakk bandene som publikum var ekstra spente på å få se. På den scenen vartet festivalen opp med band som Nakkeknaekker, Orm, Crypta og Cattle Decapitation.

Festivalen ble sparket i gang av danskene i Konvent. Bandet har fortsatt å tatt store steg gjennom de siste årene og har virkelig utviklet seg til å bli et doom-death beist å regne med. En knall start på den offisielle festivalen. Deretter bød John Dee på heseblesende deathmetal fra Nakkeknaekker. Dette var en gjeng unge dansker som gikk rett i angrep, anført av en meget energisk trommeslager. Virkelig et band å se opp for i tiden fremover.

Konvent. Foto: Hans Martin Høydahl
Crypta på John Dee

Deretter gikk det slag i slag med Keep of Kalessin på hovedscenen før nok en gjeng hardtslående dansker i Orm tok til scenen på John Dee. Etter Orm overtok Nordjevel hovedscenen på Rockefeller og bød på like mengder aggresjon og pyro. Du vet hva du får med den gjengen.

Kveldens første store høydepunkt for undertegnede kom med brasilianske Crypta på John Dee. Bandet som ble til etter at Nervosa ble avsluttet i 2019, bød på death metal av meget høy kaliber. Beintøft!

Crypta. Foto: Hans Martin Høydahl
Rå black metal fra Kampfar

Siste band ut på John Dee var selveste Cattle Decapitation. Det er ingen overdrivelse å si at minst halvparten av Inferno-publikummet på torsdag hadde kjøpt billett på grunn av at denne gjengen skulle være tilstede. Det var smekkfullt på John Dee – nesten på grensen til klaustrofobisk. Cattle Decapitation var i storform og publikum likeså. Det var et mesterstykke av en konsert – fra start til slutt. Dag 1 sitt store høydepunkt, uten tvil.

Headlinerene for kvelden var Kampfar som tok til scenen med et enormt smell. Bandet så seg ikke tilbake etter det. Kampfar leverer alltid og viser hvorfor de er å regne som en av norges aller råeste black metal-band.

Vi gleder oss til dag 2!

Fotogalleri: Hans Martin Høydahl

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*