Odrik Frelsen – Brenn det her

Pressebilde
Nordnorsk hiphop har vind i seilene for tiden. Tidligere i år ga KLISH ut det aldeles strålende albumet HGDFM, Oter har fulgt opp med Young Hoel II: Hestehoven og nå er Kråkesølv-medlem Fredrik Olsen aka Odrik Frelsen ute med hiphop-albumet Brenn det her.

Vurdering

Brenn det her – Odrik Frelsen 4/6Karakter 4
En EP blir til et album

Tidligere i år slapp han ut en EP med fem spor, nå har han lagt til fem nye spor og vipps har det blitt til albumet Brenn det her. Det er på de aller fleste måter et mørkere univers Fredrik Olsen/Odrik Frelsen beveger seg i nå. Både den musikalske innpakninga og tekstene bærer preg av at han tidvis har beveget seg mot bunnen av livets bølgedaler.

Det er modig, det er sterkt, og han skriver livet sitt på en måte som man ofte bare finner i litteraturens verden

Kledd i til dels mørke beats gir Odrik Frelsen oss et nakent og utleverende innblikk i livet hans. Det er mange referanser til rus og utenforskap i tekstuniverset. Det er modig, det er sterkt, og han skriver livet sitt på en måte som man ofte bare finner i litteraturens verden.

«Shit, sku kanskje hadd en diagnose/fått medisin i pilleform og ikke i en pose»

RSP og Jørgen Nordeng

På låten «Det du drøm om» har han fått hjelp av Harstad-rapper RSP, på den påfølgende låten «Løping» er det Jørgen Nordeng (aka Jørg-1 og Joddski) som stikker innom og leverer linjer som har masse referanser til Kråkesølv-låter. Det er snedig gjort, og det er gjort over atmosfæriske og svevende beats. På «Se på gutten», som var en av de første låtene Odrik Frelsen skrev i hiphop-sjangeren, tar han et oppgjør med snill-gutt-myten: «Kordan kan han vær så ill/når han ser så snill ut

De beste låtene finner vi mot slutten av albumet

Del to av albumet starter med at en bekymret kompis ringer for å høre hvordan det går og hvor han er. «Maja» handler om politiet, og resten er det opp til lytteren å finne ut av. På «Parole» får han hjelp av Christofer Bengtson i en låt med en noe masete auto tuning. De beste låtene finner vi mot slutten av albumet. Det topper seg med «Mellom Linjan». En mørk stemning med sterkt innslag av tristesse gjør dette til albumets sterkeste låt. Tett fulgt av «Heng igjen», som fortsetter i samme stemning.

Så avsluttes albumet med «Brenn hele byen» hvor Odrik Frelsen spikrer albumet med å være «gutten med svovelstikkene» med god hjelp av før nevnte Christofer Bengtson. Referansene her er tydelige. Ellers er det massevis av ordspill, dobbel bunn og snedige linjer (no pun intended) fra den godeste Odrik Frelsen gjennom hele albumet. Den som leter skal finne.

[iframe style=»border-radius:12px» src=»https://open.spotify.com/embed/album/6h9fnjfl6EqH8ftNNBqMMK?utm_source=generator» width=»100%» height=»380″ frameBorder=»0″ allowfullscreen=»» allow=»autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture» loading=»lazy»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*