Aura Noir @ Inferno 2019

Foto: Willy Larsen
Aura Noir spilte på Rockefeller under torsdagens Inferno, med et nytt fjes bak trommesettet.

«Verdens styggeste band» er tilbake på Inferno, med ny trommeslager Øyvind Myrvoll (som vi fra før av kjenner fra Nidingr, Dødheimsgard etc). Tidligere trommis/vokalist Apollyon har gått lei av turnélivet, og det blir også derfor kun servert låter som bassist/vokalist Aggressor synger på. Likevel er setlisten en god og variert godtepose som tar for seg låter fra hele bandets historie, samt et Motörhead-cover. Det hele begynner med Dark Lung of the Storm, ledesingelen fra deres nyeste plate Aura Noire. Den har ikke blitt mindre fet siden sist gang, og gjør seg særdeles godt som showstarter. Etter litt kort prating marsjerer bandet videre med monster-låta Deep Tracts of Hell.

Big sunglasses, good band

Mindre «über» blir det ikke av at to tredjedeler av bandet har på seg solbriller inne på Rockefeller

Gjennom resten av konserten blir vi servert fete riff, guttural brøling og kolossale trommebeats. Mindre «über» blir det ikke av at to tredjedeler av bandet har på seg solbriller inne på Rockefeller. Ellers er det ikke så mye å skrive hjem om, hva showet angår. Det er en minimalistisk backdrop med logo og litt lysshow, men bandet gjør ikke noe veldig stort av seg. Musikken snakker for seg selv, og trenger ikke egentlig gjøre stort mer enn det. Kan hende det er mer spennende å se på den lille moshpiten som prøver å danne seg blant publikum, men som ikke heeelt greier å komme ordentlig i gang. De prøver på starten av hver låt, dog. A for effort, liksom.

Nå har Aura Noir holdt på i 26 år, og ingen av medlemmene har holdt seg til bare ett band. Kanskje det forklarer hvorfor jeg får inntrykk av at bandet ikke er like ivrige og spillekåte denne kvelden. Ikke misforstå, de spiller teknisk godt og jeg hører ingen «flubs», men det virker som om de har spilt disse låtene litt for mange ganger. Blasphemer, som jo er en eksellent gitarist, tar aldri helt av med soloene sine. Han holder det litt i midt-toner, med veldig få unntak.

Råskinn på trommer

En flott konsert fra et klassisk band. De gamle er eldst.

Litt ekstra fokus på trommeslager Øyvind Myrvoll nå. Nykomlingen gjør seg veldig godt bak settet. Av de bandene han har spilt i tidligere, er det få som har så stor fokus på thrash som her. Derfor er det gøy å se ham spille skank-beats med slik iver! Tammene får også svi en god del i løpet av de tre kvarterene bandet spiller, og det er ingen tvil om at han er sjef bak settet. Han har en helt rå tilnærming til trommefills. Et helt naturlig tillegg til line-upen!

Det er bare synd at halvparten av Aura Noirs katalog ligger bak lås og slå nå som Apollyon ikke spiller konserter lenger. Klassiske låter som Condor, Conqueror og Gaping Grave Awaits faller helt vekk. Et par av disse hadde forhøyet konserten med en score eller to. Likevel er det en flott konsert fra et klassisk band. De gamle er eldst.

Aura Noir @ Inferno 2019: 7/10

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*